Fejende flot familiefejde til EM i 10-dans

PRESSEMEDDELELSE
EM 10-dans blev netop den fejring af sporten, der var lagt op til. 22 par dystede om mesterskabet i en festlig ramme på Savværket i Aarhus i går, lørdag. Her kunne det russiske par, Semen Khrzhanovskiy og Elizaveta Lykhina danse afsted med titlen, mens arrangører og partnere samstemmigt var ”vilde med dans.”

”Det var vores første EM for Danmark, og selvom vi har arbejdet stenhårdt på det, så havde vi ikke i vores vildeste fantasi forventet en podieplads. Det var helt euforisk og sikken hjembane!” sagde Errol og Ami Williamson med bronzemedaljerne om halsen. Sølvvinderne blev Earle Williamson og Veronika Myshko fra Ukraine, mens europamestrene blev det russiske par, Semen Khrzhanovskiy og Elizaveta Lykhina. Earle, Errol og Ami er i øvrigt alle yngre søskende til Ashli, som sammen med Bjørn Bitsch arrangerede mesterskabet.

Glæden over afviklingen af EM-10 dans mesterskab skinnede igennem hos både arrangører og partnere. Bjørn Bitsch, som i samarbejde med Danmarks Sportsdanserforbund, Aarhus Events og Sport Event Denmark var vært, sagde således: ”Hold da helt fest! Det har været noget af en tur. Først udsættelser pga. Corona og så en strømafbrydelse midtvejs i mesterskabet. Men, hvor var det fedt at se danserne, dommerne, de frivillige, tilskuerne, partnerne – ja alle i Savværket skabe en fantastisk stemning!”

Også i Danmarks Sportsdanserforbund var der glæde for det netop afviklede EM:
”Sådan! Vi fik kåret de helt rigtige europamestre, og vi fik mulighed for at vise vores sport frem for danskerne og Danmark frem for den europæiske danseverden,” sagde forbundets formand, Karen Pedersen, mens Jørn Sønderkjær Christensen, eventchef i Aarhus Events supplerede: ”Aarhus har en lang og stolt tradition for flotte danseevents, og dette EM i 10-dans kan være med til tiltrække fremtidige events til byen.”

”Hver gang Danmark er vært for et mesterskab er det en gylden mulighed for bl.a. at give danskerne første parket til store sportsoplevelser og danske atleter hjemmebane. I aftes kvitterede publikum med super stemning i Savværkets smukke rammer, og Errol Williamson og Ami Williamson kvitterede med en flot 3. plads,” sagde Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Fakta
Vindere:
Guld: Semen Khrzhanovskiy og Elizaveta Lykhina (Rusland)
Sølv: Earle Williamson og Veronika Myshko (Ukraine)
Bronze: Errol Williamson og Ami Williamson (Danmark)

EM i 10-Dans blev afholdt på Savværket i det sydlige Aarhus den 19. september 2020.

EM i 10-Dans er et officielt mesterskab under World Dance Sport Federation (WDSF). WDSF har 99 medlemslande, heraf 54 i Europa. EM afvikles hvert år.

WDSF er medlem af IOC.
22 par fra et tilsvarende antal nationer deltog i mesterskabet’
EM blev arrangeret af B&A Events med Danmarks Sportsdanserforbund, Aarhus Events/Kommune og Sport Event Denmark som partnere og i tæt samarbejde med faciliteten, Savværket.

Gå tilbage