Permanentliggørelse af Sport Event Denmark

Kulturminister Marianne Jelved præsenterede i går en ny politisk aftale om idrættens økonomi. Bl.a. er Sport Event Danmark blevet gjort permanet og kommer til at indgå i fordelingsnøglen i udlovningsloven og får i alt 24 mio. kr. årligt i 2015 og 2016 og fra 2017 en finansiering på 25 mio. kr. årligt. Anti Doping Danmark er blevet styrket og Team Danmarks talentarbejde er blevet prioriteret.

”Permanentliggørelsen af Sport Event Denmark er meget glædelig. Det betyder, at organisationen nu for alvor kan arbejde langsigtet og strategisk med såvel internationale elite- som breddeevents til gavn for forbund/arrangører, værtsbyer og Danmark som sportseventnation. De mesterskaber, vi har måttet forholde os afventende til, kan vi nu gå i gang med at byde på, ligesom vi kan garantere de igangværende bud en nødvendig finansiering, når og hvis vi vinder disse bud,” siger Lars Krarup, formand for Sport Event Denmark.

Sport Event Denmark arbejder lige pt bl.a. på bud på:

  • A-VM i ishockey 2018 til København og Herning. Værtsskabet forventes tildelt 23.maj.
  • VM for alle olympiske bådklasser 2018 til Aarhus. Værtsskabet forventes tildelt 10. maj.
  • EM i fodbold 2020, hvor Danmark søger om at afvikle fire kampe under slutrunden i København. Værtsskabet tildeles 19. september.
  • European Company Sports Games 2019 (breddeevent) til Odense. Værtskabet forventes tildelt den 14. juni.

Kontakt:

Lars Krarup, formand, Sport Event Denmark. Mobil: 2067 4103

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 4031 4855

Om Sport Event Denmark:

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuerevents (eliteevents) og deltagerevents (breddeevents) for herigennem at

  • være med til at udvikle idrætten i Danmark
  • markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort
  • tiltrække turisme i forbindelse med afholdelse af den enkelte idrætsbegivenhed

Danmark har tidligere med stor succes været vært bl.a. for IOC Session & Olympic Congress 2009, UEFA Under-21 EM 2011, VM i landevejscykling 2011, Start af Giro d’Italia 2012, EM Volleyball 2013, EM ridning 2013 og EM svømning 2013. I 2014 er Danmark vært for EM i herrehåndbold, VM i badminton, European Tour i golf og det netop velafviklede VM i halvmaraton med et gigantisk motionsløb på 30,000 løbere.

Organisationen blev oprindeligt etableret i 1995 som Idrætsfonden Danmark. Fra 2008 blev Idrætsfonden Danmark omdannet til Sport Event Denmark og fik tilført flere ressourcer i forbindelse med regeringens handlingsplan for tiltrækning af store idrætsbegivenheder med en fireårig bevilling. Siden 2012 har Sport Event Denmark haft en henholdsvis to-årig og en et årig bevilling på 25 mio. kr. årligt.

Gå tilbage