Peter Sørensen bliver ny formand for Sport Event Denmark

PRESSEMEDDELELSE

Det bliver borgmester Peter Sørensen fra Horsens Kommune, der afløser HC Østerby som formand for Sport Event Denmark. Det er Kulturminister Jakob Engel-Schmidt, der har beskikket den nye formand samt to nye bestyrelsesmedlemmer i fredags, og det vækker glæde hos Sport Event Denmark
Der er nye spillere på Sport Event Denmarks holdkort fra 1 marts, når Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune og de to nye bestyrelsesmedlemmer, Camilla Andersen og Allan L. Agerholm træder ind i organisationens bestyrelse.
De tre nye bestyrelsesmedlemmer skal de kommende år bidrage til arbejdet med at skaffe store, internationale sportevents til Danmark.

– For to uger siden var jeg med til at fejre vores lokale sportsstjerner ved den årlige Idrætsfest i Forum Horsens. Der var bl.a. hæder til verdens- og europamestre. Der er ingen tvivl om, at det er gave at kunne give de danske atleter hjemmebane. Jeg husker også Horsens-sejleren, Anne-Marie Rindom, som vandt sølv ved VM i sejlsport i Aarhus i 2018, og hvordan hun gang på gang fremhævede det fantastiske og vigtige i at være på hjemmebane. Sport Event Denmark er med til at sikre hjemmebane til de danske atleter sammen med værtsbyer og forbund, og ud over fordelen for vores egne deltagere er det også tydeligt, at store, internationale sportsevents i Danmark skaber begejstring og nye fællesskaber og dermed også værdi for borgerne og Danmark, siger Peter Sørensen, formand for Sport Event Denmark.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har også beskikket Allan L. Agerholm, formand for Parken Sport & Entertainment, og Camilla Andersen, direktør i Travel Sense, som nye bestyrelsesmedlemmer, som har også har stor indsigt i og erfaring fra sportens verden.

– Jeg glæder mig meget til samarbejdet med vores nye formand Peter Sørensen, og de to nye bestyrelsesmedlemmer, Camilla Andersen og Allan L. Agerholm. Vi er i en tid med udfordringer, men også med store muligheder, herunder på det grønne område. Vi har i Danmark et særligt godt ry, når det kommer til at afvikle sportsbegivenheder. Og man kan blot se tilbage på sommerens Tour de France-start og EM i fodbold i fjor for at forstå hvorfor, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Sport Event Denmarks bestyrelse består fra 1 marts således af:
• Peter Sørensen (fmd.), borgmester Horsens (ny)
• Allan L. Agerholm, formand Parken Sport & Entertainment (ny)
• Camilla Andersen, direktør Travel Sense (ny – udpeget af DIF)
• Elisabeth Milton, head of global HR Falck
• Erik Kristensen, fritids- og landdistriktschef i Aalborg Kommune
• Kit Lykketoft, director of convention, Wonderful Copenhagen
De kommende år afvikler Sport Event Denmark i samarbejde med værtsbyer og specialforbund en lang række store, internationale sportevents, som kan ses på www.sporteventdenmark.com, og der er sonderinger og faktiske budprocesser på endnu flere events.