1,6 mio tilskuere langs Tour-start-ruterne

Tour-starten evalueret og hvad så nu?

I dag er der kommet tal på bordet: 1,6 mio tilskuere stod langs vejene under Tour-starten i juli
Den danske tour-start er blevet evalueret af Geelmuyden Kiese, og Grand Depart sekretariatet har udsendt pressemeddelelse på vegne af partnerskabskredsen. Sport Event Denmark er blandt bidragyderne og har været involveret i Tour-projektet fra den spæde start. Hvad kunne Danmark så bruge erfaringen til?

Direktør, Lars Lundov, Sport Event Denmark:

– Vi skal naturligvis udnytte, at vi i Danmark har skabt et så stærkt billede af vores helt særlige cykel-dna og værtsrolle. Jeg skal da ikke lægge skjul på, at vi i Sport Event Denmark drømmer om at Danmark bliver vært for endnu flere, helt store cykelløb. VM i landevejsløb var i Danmark i 2011, og det var også en stor succes, så hvorfor ikke gentage den?

– Tour-starten i Danmark er nok det bedste eksempel på, hvordan cykelevents og – ja – sportevents – kan samle en hel nation i en kæmpe folkefest. En folkefest med både før og efterfest. Danskerne testede eksempelvis tour-ruten af i det gigantiske, motionscykelløb ’Tour de Storebælt’, cyklede på enkeltstartsruten i ’Tour de København’ og arrangerede og deltog i de hundredvis af andre sideevents.

– Danmark har en unik model for, hvordan forbund, værtsbyer og Sport Event Denmark samarbejder med at byde, tilrettelægge, afvikle og evaluere store, internationale sportevents. Vi har brug for disse evalueringer for hele tiden at kunne justere vores arbejde. Rapporten fra Geelmuyden Kiese viser med al tydelighed, at Tour-starten denne sommer blev den folkefest, der var lagt op til.

Cykelevents, hvor Sport Event Denmark har bidraget/bidrager med økonomi og sparring:
Tour de Storebælt 2022 (Roskilde, Kalundborg, Korsør, Nyborg)
DGI Hærvejsløbet 2022 Viborg, Hærvejen
Tour de France Grand Départ 2022 København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg
Tour of Scandinavia 2022 København, Helsingør
Haderslev MTB Challenge 2022, Haderslev
VM MTB Maraton 2022, Haderslev
VM landevejscykling for amatører (Gran Fondo) 2024, Aalborg
VM banecykling 2024, Ballerup 2025
VM BMX 2025, København