Stærk stærkere stærkest

Stærk, stærkere, stærkest – VM Styrkeløft i Viborg

 I ugens løb har verdens stærkeste mænd og kvinder dystet om verdensmesterskabet i styrkeløft. Udover kåringen af verdensmestre i de forskellige vægtklasser, udråbte det internationale styrkeløftforbund også Viborg til stærkeste værtsby nogensinde.

VM i styrkeløft blev afviklet i Tinghallen, hvor løftere fra hele verden havde sat hinanden stævne i denne uge. Det var et stærkt set-up, som mødte atleterne i Viborg.

“Vi har fejret vinderne ved vores World Open Classic Powerlifting Championships i denne uge, og fantastiske præstationer fra løfterne har gjort dette VM helt særligt. Vi har fejret vores 50 års jubilæum – og hvilken fejring! Det var en fantastisk måde at fejre styrkeløft på. Takket været arrangørerne, det nationale forbund, Viborg Kommune og Sport Event Denmark kan vi i sandhed sige, at Viborg er den stærkeste værtsby,” siger Gaston Parage, præsident for det internationale styrkeløftforbund. 

VM 2022 var en fejring af 50 års jubilæet for det internationale styrkeløftforbund og trak på det bedste fra alle hylder: Tårnby Styrkeløfter Klub har mange års erfaring i af afvikle stævner – både nationale og internationale. De stod for den praktiske afvikling sammen med Dansk Styrkeløft Forbund, mens Viborg og Tinghallen lagde arena til.

”De andre nationer fortæller, at det har været en fantastisk uge, og selv kan jeg også mærke, at der har været styr på tingene. Lige fra atleterne ankom til Danmark, til de trådte ind på måtten, var der en plan og et set-up, som bare fungerede perfekt. Vi var godt hjulpet af Tårnby Styrkeløfter Klub, som er top -professionelle eventafviklere. Med Tinghallen som arena og kommunen og Sport Event Denmark som partnere kunne jeg ikke forestille mig et bedre hold. Og så må jeg igen tage hatten af for de frivillige. De er uundværlige,” siger Klaus Brostrøm, formand for Dansk Styrkeløft Forbund.

Også i Viborg Kommune er der stor tilfredshed med det internationale mesterskab. Viceborgmester og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny, siger:

”Det har været en fornøjelse at kunne invitere verdens stærkeste atleter til Viborg. VM i styrkeløft har styrket vores profil som en by og en kommune, der både kan og vil være vært for store, internationale mesterskaber. Det giver en særlig stolthed at kunne kalde sig VM-vært.”

Danmarks styrke som eventnation er med dette VM blevet yderligere cementeret, og det er en pointe, som også direktøren for Sport Event Denmark noterer sig:

”2022 har været historisk. Tour-starten i juli og VM i ridesport i august var fyrtårnevents, men også de mindre internationale mesterskaber har været med til at sætte en tyk streg under Danmark som sporteventnation. VM i styrkeløft i Viborg er den sidste event i et år, hvor der sammenlagt har været ikke færre end 23 internationale sportsevents fordelt hen over året og i hele Danmark,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Fakta om VM i Styrkeløft 2022

220 løftere fra 31 nationer deltog i VM i Viborg. Danmark stillede med 16 løftere.

VM i styrkeløft blev afviklet af Tårnby Styrkeløfter Klub og Dansk Styrkeløft Forbund i Tinghallen i Viborg.
Viborg Kommune, Tinghallen og Sport Event Denmark var partnere på eventen.

2022 er også året, hvor Dansk Styrkeløft Forbund fejrer 40 års jubilæum.