Aarhus var vært for succesfuld World Cup i wakeboard

PRESSEMEDDELELSE

Fra 2.-4. september bød kabelbanen ved og omkring Bassin 7 og Pakhus 77 på tyngdekraftsudfordrende tricks og wakeboard i verdensklasse, da vinderne af ’IWWF 2-Tower Cable Wakeboard World Cup’ blev fundet.

Publikum kunne undervejs nyde masser af action på Aarhus Watersports Complex’ populære kabelbane. En bane, som udmærker sig ved at være et miljøvenligt alternativt til de speedbåde, som traditionelt er blevet brugt til wakeboarding og vandski.

Efter en række spændende og sjove dage var søndag finaledag. På herresiden var vinderen britiske Joey Battleday, som efter at have imponeret dommerne i begge gennemløb fik en score på 89,67. Blandt kvinderne var det italienske Claudia Pagnini, som vandt med en score på 84,33. Danske Rebecca Bon sluttede på en flot sjetteplads. 

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, er stolt af Aarhus’ værtskab:
”Aarhus er kendt som en eventby i international klasse, blandt andet fra en række succesfulde vand- og sejlsportsevents. Jeg er glad for, at vi endnu engang har bevist, at vi har rammerne og ekspertisen til at levere en flot og professionel afvikling af en international event med et højt sportsligt niveau, som har været til stor glæde for de mange gæster og publikum,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Sport Event Denmark støttede afholdelsen af World Cup’en i Aarhus og ser tilbage på en flot eventuge:
“Sommer og sol! Denne uge har i den grad budt på is, strand og havnebad. Med VM i ishockey for kvinder i Herning og Frederikshavn, EM i stand-up paddle i Hvide Sande og World Cup i wakeboard i havnebassinet i Aarhus har Danmark vist, hvor forskelligt værtskaber for internationale sportsevents kan iscenesættes,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

World Cup-stævnet på kabelbanen ved og omkring Bassin 7 og Pakhus 77 var en vigtig del af Urban Sports Festival Aarhus 2022, som er en ambitiøs ny festival med fokus på gadeidræt og hvordan byens gader og pladser kan fyldes med bevægelse og aktivitet.

’IWWF 2-Tower Cable Wakeboard World Cup’ blev præsenteret i samarbejde med FISE, og arrangeret af Aarhus Kommune sammen med Sport Event Denmark, Aarhus Watersports Complex, Dansk Vandski & Wakeboard Forbund samt de internationale samarbejdspartnere Hurricane Group og International Waterski & Wakeboard Federation (IWWF).