Felt i verdensklasse til Tour of Scandinavia 


PRESSEMEDDELELSE

Flere af verdens bedste kvindelige cykelryttere samles i København tirsdag den 9. august. Her går starten til det allerførste Tour of Scandinavia, et World Tour-løb over 6 etaper gennem tre forskellige lande. 

Der bliver i den grad noget at se frem til, når mange af verdens allerbedste kvindelige cykelryttere stiller til start på Kongens Nytorv og det kan meget vel være blandt stjernerne fra det netop afsluttede Tour de France-femmes, at favoritterne til løbet skal findes. Startlisten tæller blandt andet navne som Marianne Vos, Demi Vollering, og Cecilie Uttrup Ludwig.

Marianne Vos (Jumbo-Visma) vandt den grønne trøje i Tour de France-femmes og det bliver spændende at se om den hollandske legende kan holde de andre ryttere bag sig på den 10 km lange stigning til målstregen på Norefjell på løbets næstsidste etape. Den hollandske rytter Demi Vollering (SD Worx) der blev nummer to ved Tour de France-femmes, er en anden udfordrer til den samlede plads. Den nykårede vinder af TdFF Annemiek van Vleuten er ikke på startlisten til den første Tour of Scandinavia. Det kan åbne døren for Vollering, men hun vil ikke være uden stærke konkurrenter. 

En af de ryttere der også regnes blandt favoritterne, er TdFF-etapevinderen Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ). Cecilie Uttrup Ludwig er ganske givet ekstra motiveret til at køre sit første World Tour-løb nogensinde på hjemmebane i Danmark. Cecilie er som alle ved en stærk klatrer, og hun elsker at køre løb i Skandinavien. 

Lucinda Brand (Trek-Segafredo) cykelcrossmesteren, har vundet Ladies Tour of Norway før og er også en af de ryttere, man skal holde øje med. 

De skandinaviske teams er klar til at vise sig frem på ’hjemmebane’ og de mange fans kan se frem til at heppe på ryttere fra Uno-X Pro Cycling Team og Team Coop-Hitec Products.

Også danske Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo) er at finde på startlisten. Norge stiller med et landshold og til at repræsentere Danmark, har landstræner Tayeb Braikia udtaget et dansk landshold med følgende ryttere: 

Josefine Huitfeldt (Eneicat – RBH Global)
Mia Sofie Rützou (Team Nyt Syn powered by Fialla – Dame)
Maja Winther Brandt Heisel (Team ABC Dame Elite)
Marie-Louise Hartz Krogager (Team ABC Dame Elite)
Marita Jensen (Team ABC Dame Elite)
Trine Holmsgaard (Proximus – Alphamotorhomes – Doltchini)

Formanden for Danmarks Cykle Union Henrik Jess Jensen glæder sig til at byde rytterne velkommen til starten i København. Henrik Jess Jensen siger: ”Ovenpå det, man vel med rette kan kalde en helt igennem fantastisk cykelsommer, er det med stor stolthed at Danmarks Cykle Union og Tour of Scandinavia nu kan præsentere flere af verdens bedste kvindelige cykelryttere, når starten lyder tirsdag på Kongens Nytorv. I den mest ikoniske kulisse man kan forestille sig, sender vi rytterne af sted på løbets første etape mod Helsingør.  Med den rivende udvikling og medvind vi oplever med flere kvindeløb og flere kvinder der ønsker at cykle, er det god timing, at Danmark med Tour of Scandinavia også kommer på World Touren. Jeg tror på, at med de fantastiske resultater, det store engagement og den helt overvældende opbakning vi denne sommer har oplevet, er der nu det rette momentum herfor og jeg er meget taknemmelig for, at vi sammen med vores samarbejdspartnere, kan byde velkommen til endnu en stor cykeloplevelse på dansk grund,” slutter Henrik Jess Jensen.

Tour of Scandinavia første etape bakkes blandt op af Sport Event Denmark. Her ser direktør Lars Lundov også frem til at se rytterne til start i København: ”Kvindernes Tour of Scandinavia kroner en fantastisk dansk cykel-sommer; 16000 motionister i Tour de Storebælt, Tour-starten i Danmark, Jonas Vingegaards sejr i Touren og Cecilies Uttrup Ludwigs etapesejr i Tour de France Femmes. Det bliver rigtigt godt igen at kunne hylde nogle af verdens bedste cykelryttere langs de danske landeveje,” siger Lars Lundov.