EM2022 i kano- og kajakmaraton sætter nye standarder for store mesterskaber

Pressemeddelelse fra Dansk Kano og Kajak Forbund

Det netop afsluttede EM2022 i kano- og kajakmaraton, i Silkeborg. har været en succes, sportsligt såvel som organisatorisk.

Danmarks helt store stjerne inden for disciplinen maratonkajak, Mads Brand Pedersen gjorde rent bord og vandt guld, på både den korte og den lange distance, mens toerkajakken med Søren Maretti og Nikolai Thomsen vandt bronze. Herudover vandt Danmark en række guld-, sølv- og bronzemedaljer i ungdomsrækkerne og kom dermed op på 8 medaljer og en fornem 3. plads på medaljeranglisten.

Silkeborgs borgmester, Helle Gade har været glad  for arrangementet. “EM har overgået alle vores forhåbninger og forventninger. Det har været en oplevelse at se de mange atleters flotte præstationer, ikke mindst vores egen Mads Brandt Pedersen blive europamester på hjemmebane.”  

Og Helle Gade fortsætter “Et kæmpe tillykke til alle atleter, der vandt medaljer og tak til alle som kom for at kæmpe. Tak til et engageret publikum. Og en kæmpe tak til alle de mange frivillige, som gjorde det store setup muligt. Tak til det internationale forbund, det nationale forbund, Sport Event Danmark og vores lokale klub for et fantastisk arrangement. Vi har haft en fest i Danmarks Outdoor Hovedstad, og vi glæder os til næste gang.”

Også fra Sport Event Danmark udtrykkes der tilfredshed med arrangementet, og også her kan man se perspektiver i fremtidige samarbejde med Silkeborg kommune.

Som Lars Lundskov, direktør Sport Event Danmark udtrykker det ”EM i kano og kajakmaraton i Silkeborg havde det hele. Medaljer til Danmark. Virkelig mange publikummer. Og et EM-stævnecenter smukt placeret ved søbredden foran rådhuset. Stor ros til Dansk Kano & Kajak Forbund, Silkeborg Kajakklub og Silkeborg kommune for en flot kano/kajak event, der fortjener en gentagelse på et tidspunkt. Men inden da venter VM i kano og kajakmaraton 2023 på Jels sø i Vejen”

Den store velvilje, blandt arrangørerne, til at samarbejde glæder formanden for Dansk Kano og Kajak Forbund Tom Fauerschou.

“Sammen med Silkeborg Kommune, Silkeborg Kajakklub og Sport Event Danmark har vi sat en ny standard for, hvordan et event, der normalt forgår væk fra byen og ude på vandet, kan integreres i byens liv. Det har været fantastisk at opleve de mange mennesker, der er kommet forbi og har været med til at skabe en, til tider, helt euforisk stemning. EM2022 har givet os en masse ny erfaring, som vi skal bygge videre på, frem mod VM2023, der afholdes i Jels.”

Alle atleter, arrangører og ikke mindst frivillige hjælpere, er nu taget hjem, men om et år mødes de fleste af os igen – og vi glæder os.