Velkommen til Tour de France i Danmark – et cykelland i gult

PRESSEMEDDELELSE udsendt på vegne af Grand Depart DK og bl.a. Sport Event Denmark

1.-3. juli er Danmark og København vært for de tre første etaper af Tour de France. 1. etape er en 13 km enkeltstart i verdens bedste cykelby, København. 2. etape er en 202 km rute fra Roskilde over en af verdens længste broer, Storebæltsbroen, til Nyborg. 3. etape udgøres af 182 km fra fjordbyen Vejle til Sønderborg. Tilsammen udgør etaperne Grand Départ Copenhagen Denmark.

Velkommen til starten af den 109ende udgave af Tour de France. Velkommen til et cykelland helt i gult.

Det er et perfekt match: Tour de France i Danmark er mødet mellem verdens største cykelløb og et af verdens bedste cykellande. Det er mødet mellem den professionelle cykelsport og hverdagscyklismen. Med de tre etaper i Danmark fejres Tourens- og hverdagens cykelhelte – og hele verden er inviteret med.

”Det er en drøm for mig at byde velkommen til verdens største cykelløb i Danmark og i København. Cykling er en stærk del af vores DNA, og det bliver fantastisk at vise vores smukke cykelland frem for hele verden. Mål- og startbyerne er topklar til Tour de France, og vi glæder os til at være værter for den gule folkefest, hvor alle er inviteret med i fællesskabet,” siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark

Tour-fans fra nær og fjern vil få en unik oplevelse. for første gang nogensinde er et helt land vært for en tourstart. På tværs af de 5 danske mål- og startbyer og de 8 gennemkørselskommuner vil hundredtusinder af tilskuere hylde løbet og rytterne – og gader, torve og marker vil være fyldt med gul udsmykning og Tour-begejstring.

”Som erhvervsminister synes jeg det er kæmpestort, at en af verdens største sportsbegivenheder kommer til Danmark. Det sælger hotelværelser, og det giver gæster til vores mange restauranter. Tour de France er ikke mindst en folkefest for danskerne, hvor vi sammen kan nyde rytternes rejse gennem vores korngule marker, historiske byer og lokale seværdigheder. Derudover kan vi glæde os over, at hele verden vil have øjnene rettet mod Danmark.” siger erhvervsminister, Simon Kollerup
Holdpræsentationen ifm. den danske tourstart bliver også noget særligt. Den starter onsdag den 29. juni fra kl. 17.45 i Københavns gader, hvor tour-rytterne cykler en 1,5 km rute fra Islands Brygge over Lille Langebro via Vester Voldgade til Rådhuspladsen og videre til Axeltorv, inden de ruller ind i Tivoli til et tv-transmitteret show med underholdning i verdensklasse.

” Det er en meget stor ære at bringe Tour de France til Danmark. Tour de France og Danmark er virkeligt et perfekt match. En af de bedste cykelnationer i verden byder velkommen til det største cykelløb i verden. Jeg kan ikke vente med at dele de tre spændende etaper i Danmark og den enestående danske passion for hverdagscykling med cykelfans fra hele verden”, siger løbsleder Christian Prudhomme.