Historisk dansk resultat ved VM i petanque i Karlslunde

Pressemeddelelse


Hjemmebane og dansk medalje var opskriften på historisk VM i petanque i Karlslunde i denne uge. Anders Erlandsen blev den første danske senior herrespiller, som vandt en VM-medalje. På kvindesiden er det 22 år siden, det blev til VM- sølv i triple.

Kast, kugler og grise har været på de flestes læber i Karlslunde i denne uge. Her har verdens bedste petanquespillere dystet om VM-titler. De danske spillere, Anders Erlandsen og Katrine Junge Olsen kvitterede med historisk VM-resultat i en nervepirrende kamp mod storfavoritterne, Cambodia.

”Det var en vild kamp, hvor vi gjorde et comeback. Det er fantastisk at mærke de danske tilskueres opbakning, uanset om vi sender en god eller en dårlig kugle afsted, så jeg føler ikke noget pres over at skulle præstere på hjemmebane, ”sagde Anders Erlandsen efter han og Katrine Junge Olsen havde kvalificeret sig til semi-finalen i mix double. Her tabte de til Spanien og fik således VM-bronze.

”Jeg er så stolt! Stolt over alle de danske resultater og vores VM-bronze. Stolt og ikke mindst taknemmelig over de frivilliges indsats. Uden dem havde vi ikke kunnet afvikle dette VM. Og jeg er stolt over, at vi sammen med Greve kommune og Sport Event Denmark nu kan se tilbage på et mesterskab, hvor vi fik sporten ud over rampen og fik promoveret Danmark i de internationale petanque-kredse” siger formand for Dansk Petanque Forbund, Lars Friis.

”Hjemmebane kan noget! og det kan gode danske resultater også. Det er VM i petanque et godt eksempel på. Der var elektrisk stemning blandt publikum alle dage og især da Anders Erlandsen og Katrine Junge Olsen spillede sig til semifinalen og VM-bronze,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, som er partner på mesterskabet sammen med Greve Kommune.

”Tak til alle spillerne og tak til Dansk Petanque Forbund for et godt arrangement. Det var superspændende at se de dygtige spillere i aktion og opleve stemningen i hallen,” siger borgmester i Greve, Pernille Beckmann.

Inden VM havde Frankrig proklameret, at de gik efter 5 VM-titler. Men Frankrig måtte se sig ude af mesterskabet i alle fem discipliner allerede før semifinalerne. Det kunne dog ikke fornemmes på stemningen blandt publikum, hvoraf en stor del var kommet fra netop Frankrig for at heppe.

Fakta:
VM i petanque i single, double og mix double
Karlslunde 12-15. maj 2022

VM-discipliner
5 VM’er på samme tid

  1. dame single 2. dame double 3. Herre single 4. Herre double 5. Mix double

Antal nationer: 44 nationer
Tilskuere: 500 (udsolgt) Frivillige: 50