TO DANSKE BYER DEL AF VÆRTSKABET VED EM 2025


Danmark holder fast i et bud på EM for kvinder i 2025 sammen med de nordiske lande. Finalen skal spilles på Friends Arena i Stockholm, og der arbejdes på en åbningskamp på dansk jord.

AF: DBU Kommunikation// Pressemeddelelse
I fire år har de nordiske fodboldforbund samarbejdet tæt om at lave et stærkt, fælles bud på et stort mesterskab.
Nu har Danmark, Finland, Norge og Sverige meddelt UEFA, at buddet på EM-værtskabet i 2025 for de nordiske lande fastholdes med støtte fra Færøerne og Island.
Hvis mesterskabet lander på nordisk grund, bliver det med kampe i to danske byer. København og Odense inviterer til den del af fodboldfesten, der skal afholdes på dansk græs.
For Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, vil et muligt værtskab betyde fest til gavn for byerne, virksomhederne og den kommende fodboldgeneration:
”Kvindefodbolden buldrer frem i disse år, og det er en kæmpe styrke for sporten som helhed. Jeg er sikker på, at vi får en fest i rødt og hvidt til EM 2025, og den vil selvfølgelig ikke blive mindre, hvis UEFA udpeger os som dansk værtsby sammen med København. En så stor sportsbegivenhed med mange besøgende vil skabe liv og omsætning i byen og forhåbentligt sætte et positivt aftryk i mange børn og unges lyst til at spille fodbold,” siger Peter Rahbæk Juel.
I København glæder man sig over muligheden for at kunne skabe endnu en rød-hvid folkefest i byens gader efter succesen fra EURO 2020:
”København er en moderne storby, og det er en naturlig del af vores DNA at afholde internationale megaevents. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu lægger billet ind på EM i 2025, så vi kan tiltrække nogle af de allerstørste kvindelige fodboldstjerner og genskabe den fodboldfeber, vi blev ramt af sidste sommer. Slutrunden vil samtidig være en unik mulighed for at styrke det fantastiske arbejde, som vores fodboldklubber og foreninger hver dag gør for at få flere piger til at trække i fodboldstøvlerne,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).
Jesper Møller, formand i DBU, tror på, at det nordiske samarbejde kan skabe en uforglemmelig EM-turnering.
”Det nordiske bud på en EM-slutrunde handler ikke kun om et mesterskab – men et samarbejde om at sikre den fortsatte udvikling af kvindefodbolden og mere diversitet på tværs af vores fælles, nordiske visioner og værdier. Vi har haft mange ambitiøse bud på værtsbyer i spil, og er glade for det store engagement, der har været for turneringen. Vi håber på endnu en fodboldfest på tværs af hele landet, som den vi så i sommeren 2021,” siger Jesper Møller.
De nordiske fodboldforbund har de seneste par år undersøgt mulighederne for stadions, værtsbyer, base camps og andre faciliteter for det bedst mulige værtskab for EM 2025. Arbejdet fortsætter indtil oktober 2022. Her skal de endelige detaljer for værtskabet indmeldes til UEFA. Det gælder også valget af danske værtsbyer.
Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, glæder sig til endnu en potentiel folkefest på dansk jord:
”Med EURO 2020 i frisk hukommelse, hvor Danmark virkelig viste sit eventpotentiale, kan vi tage alle de gode erfaringer med os. Med et fællesnordisk bud på kvindernes EM i 2025 kan vi i fællesskab vise ikke bare Danmark, men hele Nordens tilgang til kvindefodbold og nytænkende eventafvikling,” siger Lars Lundov.
UEFA’s eksekutivkomite annoncerer i december 2022, hvem der får værtskabet til EM 2025. Det bliver i så fald med en spektakulær finale på Friends Arena i Stockholm – det største stadion i Norden med plads til 50.000 tilskuere. Der arbejdes også på, at åbningskampen i turneringen kan spilles i Danmark.

Værtsbyer:
Odense
København
Göteborg
Stockholm
Helsinki
Tampere
Oslo
Trondheim