Petanque: VM-opvarmning i Karlslunde

Weekenden stod i VM-opvarmningens tegn, da Dansk Petanque Forbund afviklede den internationale turnering SPORT LIVE Masters i Karlslunde. Det var petanque i verdensklasse, og meldingerne fra spillere, hold og arrangørerne var, at det danske set-up også var i verdensklasse. Spillere fra syv nationer deltog, hvor Belgien blev kåret som vinder.

For første gang nogensinde skal Danmark være vært for et VM i petanque til maj. I weekenden testede forbundet VM-set-uppet ved den internationale turnering SPORT LIVE Masters med deltagelse af syv nationer og med ikke færre end 12 timers direkte live TV-transmission.

’Det har været en fantastisk weekend med god stemning. Jeg er begejstret for den entusiasme og spilleglæde, som spillerne har vist i denne weekend. Det har været en super generalprøve, hvor vi har fået en masse læring med, som gør, at vi er ekstra klar, når vi skal afvikle VM i samarbejde med Greve Kommune, Sport Event Denmark og Karlslunde Idrætsforening,’ siger Lars Friis, formand for Dansk Petanque Forbund og fortsætter:

’Vi er super glade for samarbejdet med SPORT LIVE, der gør en stor forskel for udbredelsen af petanque. Det er en nyskabelse, at vi nu i Danmark får vist petanque på flow-TV. Vi glæder os til at vise endnu mere petanque, når SPORT LIVE dækker VM til maj.’

Weekendens VM-opvarmning får også flotte ord med på vejen fra Greves borgmester, Pernille Beckmann:

’Vi er stolte af vores lækre petanquehal, og vi glæder os meget til, at verdensmesterskaberne skal holdes her i Greve. Derfor har det naturligvis været en stor oplevelse at opleve de dygtige spillere i weekendens turnering.´

Dansk Petanque Forbund står langt bedre rustet til afviklingen af det kommende VM. Håndteringen af alt fra TV-transmission til tilskuere, spillere, frivillige og eventlogistik stod sin prøve på fornemmeste vis.

’Det er en kæmpe fordel for enhver sportevent-arrangør at få mulighed for at teste sit set-up af inden selve mesterskabet. Vi så det eksempelvis i Haderslev i efteråret, hvor VM i MTB-set-uppet blev testet. Weekendens test af VM i petanque viser blandt andet, at der bliver rig mulighed for at komme helt tæt på spillet og de mange spillere, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Fakta: Syv nationer deltog i SPORT LIVE Masters. Ud over to danske VM-hold deltog også Frankrig, Belgien, Tyskland, Sverige, Norge og Holland hver med ét hold.

Af højtprofilerede spillere deltog Philippe Quintais og Damier Hureau fra Frankrig samt Claudy Weibel og Andre Lozano fra Belgien, som tilsammen tegner 19 VM-titler.

Hvert hold spillede i alt syv runder bestående af fem kampe i kategorierne single for mænd, single for kvinder, double for mænd, double for kvinder samt mix-double. Turneringen blev spillet som en holdturnering.

Resultater:

  1. Belgien
  2. Frankrig
  3. Tyskland
  4. Sverige
  5. Holland
  6. Danmark A
  7. Danmark B
  8. Norge

VM i petanque afvikles i Karlslunde fra den 12.-15. maj, hvor forbundet håber på deltagelse fra 50 nationer.

Mesterskabet afvikles af Dansk Petanque Forbund i samarbejde med Greve Kommune, Sport Event Denmark og Karlslunde Idrætsforening.