Thomas og Uber Cup danner skole for sportens eventmanagers

De helt store, internationale sportevents er perfekte arenaer for videndeling og netværksdannelser. En lang række mennesker er ansat som sporteventmanagers og konsulenter, der har fokus på afvikling af store events. I dag er nogle af disse mennesker på besøg i Ceres Park og Arena for at blive inspirerede af det professionelle set-up, som Thomas & Uber Cup Finals 2021 er.

”Det er spændende og meget inspirerende at se, hvordan andre løser de mange udfordringer, der er i forbindelse med et event set up. Vi kan lære meget af hinanden på tværs af idrætterne,”siger Dorthe Rosenvinge, der er deltager på Idrættens Eventmanagementuddannelse og arrangør af VM urban orientering 2022 i Vejle, Kolding og Fredericia.

Sport Event Denmark og Danmarks Idrætsforbund udbyder i samarbejde  Idrættens Eventmanagement Uddannelse, som er en uddannelse, der henvender sig til nuværende og kommende arrangører af internationale sportsevents, herunder frivillige og ansatte i specialforbund og værtsbyer.

”Idrættens Eventmanagementuddannelse  bygger på de problemstillinger, som idrættens eventarrangører ofte sidder med i hver dag. Vi  vil med uddannelsen gerne give inspiration og sparring til eventarrangørernes daglige arbejde og at højne kvaliteten i eventafviklingen i Danmark,” siger Hanne Sejer, souschef i Sport Event Denmark. Det er 9. gang, Hanne Sejer afvikler uddannelsen, og hun fortsætter:

”Uddannelsen er også en unik mulighed for at udbygge sit netværk i idrættens verden, få indsigt i og høre om andres erfaringer fra sporteventområdet. Besøget her i Aarhus er således med til at give et godt og praktisk indblik i alle de mange facetter, som afvikling af sportevents rummer.”

Deltagerne i Idrættens Eventmanagement Uddannelse var i dag ’behind the scene’ og mødte blandt andre en af de mest erfarne eventafviklere i Danmark, Nicolaj Knudsen
Konkurrence- & Eventmedarbejder i Badminton Danmark, som åbent og engageret fortalte om afviklingen af Thomas & Uber Cup, herunder om de mange ekstra udfordringer, covid-19 havde givet.