Klar til MTB VM 2022 efter et godt Haderslev MTB Challenge og DM XCM

PRESSEMEDDELELSE

Skovene omkring Haderslev var trukket i regnbuens mange farver i dag, hvor Haderslev Kommune sammen med Danmarks Cykle Union, DCU, afviklede Haderslev MTB Challenge, et MTB-løb på op til 120km. DM blev ligeledes afviklet og dagen blev, ikke mindst, brugt på at teste ruten og set-up i forhold til næste års VM i MTB maraton.

Verdens bedste mountainbikeryttere skal næste år kæmpe om den regnbuefarvede jersey på samme rute, som dagens Haderslev MTB Challenge blev kørt på i dag. Arrangørerne havde både fokus på dette års afvikling og på næste års VM, 2022 UCI Mountain Bike Marathon World Championships.

”Det blev et rigtigt godt DM, og vi har samtidigt givet vores ryttere mulighed for en snigpremiere på VM i MTB næste år. Sammen med Haderslev, Trekantområdet og Sport Event Denmark har vi fået testet vores VM-set-up og er nu klædt godt på til at fortsætte vores planlægning,” siger Henrik Jess Jensen, formand for DCU.

Den nykårede danmarksmester, Simon Andreassen, var godt tilfreds med ruten, som er centrum for VM næste år:

”Ruten var sjov, den var ret hurtig og opdelt i sektioner med nogle rigtig hurtige stykker, men også ret snørklet og kringlet i skoven. Det var ret sjovt. De tekniske stykker på single track passede rigtig godt til mig”, siger Simon Andreassen der også var godt tilfreds med omgivelserne:

”Det var et virkelig flot startområde og et fedt startloop.”

Haderslev MTB Challenge bød på både brosten og bykørsel og på spektakulære små stier i skovene omkring byen. Der var stejle passager og lige tilpas mudret efter de sidste dages regn og storm. Det er altid udfordrende at tilrettelægge og afviklet et cykelløb og især når ruten går over stok og sten. På dagens VM-test kunne både elite- og motionister prøve kræfter med ruten på tre forskellige distancer: 40km, 80km og 120 km – en, to eller tre omgange. Også næste år til VM vil motionisterne få mulighed for at blive en del af festen.

Partnerne bag VM var med til dagens challenge, og ser nu frem til næste års udfordringer på samme rute.

CITATER

Haderslev Kommune

”Det har været en fornøjelse at opleve Danmarks bedste MTB-ryttere i Haderslev. Der har været en fantastisk stemning, og vi glæder os utroligt meget til at skalere det hele op næste år, når vi er værter for VM. Det er skønt at mærke opbakningen til begivenheden både fra borgere og ryttere, men især også fra de frivillige, som har gjort og gør en kæmpe indsats for, at det her kan lykkes.” siger H. P. Geil, borgmester i Haderslev Kommune.

Sport Event Denmark

”Der er masser af gode billeder og farverige udsagn fra rytterne i dag, som vi kan bruge til det kommende års promovering af VM i MTB. Det er jo ikke første gang, at eliteryttere kæmper om regnbuetrøjen i Danmark og hver gang der er et VM i cykling i Danmark, er vi med til at fortælle historien om Danmark som et cykelland,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Trekantområdet

”Premiereudgaven af Haderslev MTB Challenge viser, hvad Haderslev er i stand til at skabe når kommune, frivillige og andre dedikerede kræfter løfter i flok. Set herfra har løbet potentialet til at blive et fyrtårn i den danske cykelevent-kalender og dermed en begivenhed der sætter vores område på landkortet. Med den vellykkede generalprøve er nedtællingen til VM og et historisk stort eventår for Haderslev og Trekantområdet for alvor startet – og der er ingen tvivl om, at regnbuestribernes entré i Haderslev i 2022, markerer en milepæl i Trekantområdets fælles indsats for at tiltrække internationale sportevents,” siger fra Thomas Kastrup, Sport Event Manager, Trekantområdet .


FAKTA om Haderslev MTB Challenge, DM og VM i MTB

DM-vindere:

Mænd

1. Simon Andreassen, Cannondale Factory Racing

2. Mathias Rosenberg Pedersen, Slagelse MTB

3. Benjamin Justesen, Holte MTB Klub

Kvinder

1. Kirstine Holt, Dansk Mountainbike Klub

2. Viktoria Smidt Knudsen, Holte MTB Klub

3. Ann-Dorthe Lisbygd, Dansk Mountainbike Klub

U19

1. Julius Gorm Kjær, Holte MTB Klub

2. Alexander Sartor, MTB Kolding

3. Jonas Aaskoven, Svendborg Mountainbike Klub

U19 P

1. Line Mygdam WW Racing

2. Gertrud Riis Madsen, WW Racing

3. Ida Rishøj, WW Racing

Tilmeldte ryttere

Haderslev MTB Challenge: 645 tilmeldte motionister

Før under og efter løbet har omkring 150 frivillige fra foreninger i Haderslev Kommune været i gang for at få det hele til at ske. 2022 UCI Mountain Bike Marathon World Championships afvikles for den internationale cykelunion, UCI, af HMIF Mountainbike i samarbejde med DCU, Haderslev Kommune, Trekantområdet og Sport Event Denmark.