Historisk VM i kano og kajaksprint

Pressemeddelelse udsendt på vegne af Dansk Kano og Kajak Forbund, Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden og Sport Event Denmark

Historisk VM i kano og kajaksprint på hjemmebane

Vejrudsigten for Bagsværd sø lød i weekenden på medaljeregn. Her dystede verdens bedste ved VM i kano og kajaksprint. For første gang i kano og kajaks historie kunne atleter sikre sig medaljer ved både OL og VM i samme år. Det benyttede flere atleter sig af, heriblandt danske Emma Aastrand Jørgensen. Der var også historisk mange medier akkrediteret til VM’et, hvor Dansk Kano og Kajak Forbund fejrede 100 års jubilæum.

”Jeg er stolt, glad og taknemmelig! Stolt over et på alle måde velafviklet VM og de mange flotte danske resultater. Glad for de mange sideaktiviteter og skolebesøg. Og ikke mindst taknemmelig for alle de mange, mange frivilliges indsats. Sammen med vores økonomiske partnere Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden og Sport Event Denmark har vi høstet mange, internationale roser for vores værtskab,” siger Tom Faurschou, formand for Dansk Kano og Kajak Forbund.

I denne uge har Dansk Kano og Kajak Forbund sammen med Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden og Sport Event Denmark afviklet 2021 ICF Canoe Sprint and Para Canoe World Championships på Bagsværd sø for det internationale forbund, ICF.

ICF-præsident Jose Perurena ønsker de danske arrangører tillykke med det vellykkede VM:

”Efter sådan en svær periode for eventarrangører, skal der i forbindelse med dette års VM lyde en stor ros til alle involverede. Der har været så meget usikkerhed i mere end et år, men Dansk Kano og Kajak Forbund har løst samtlige udfordringer. Vi er meget stolte af at have været en del af det danske forbunds 100 års jubilæum og takker dem for at være værter for dette meget specielle event.”

Tilfredsheden over netop afviklede VM er også meget tydelig blandt partnerne.

Sport Event Denmark
”Der er intet, der slår medaljer på hjemmebane. Stort tillykke til de danske medaljetagere. I Danmark har vi en stolt tradition for OL- og VM-metal i kano og kajaksporten, og vi har en ligeså stolt tradition for at afvikle store kano- og kajakmesterskaber . I 2013 var Danmark således vært for VM i maratondistancen, i 2015 for en World Cup sprint og i de kommende år lægger vi hjemmebane til både EM og VM i kano og kajakmaraton,” udtaler Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark

Gladsaxe Kommune 

Jeg er stolt over, at vi her i Gladsaxe har fået mulighed for at stille verdens smukkeste rostadion, Danmarks Rostadion Bagsværd Sø, til rådighed for dette VM og dermed givet både publikum og atleter en oplevelse i absolut verdensklasse. Samarbejdet med Dansk Kano og Kajak Forbund og vores nabokommuner har været fantastisk på alle niveauer. Med dette VM i disse smukke omgivelser har vi endnu en gang slået fast, hvad Danmark kan præstere, når det gælder internationale sportsbegivenheder. Og så vil jeg selvfølgelig sige stort tillykke til alle de danske medaljevindere, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.   

Lyngby-Taarbæk Kommune

 ”Vi er glade for den succes, VM har været. Det har været skønt at kunne vise vores smukke grønne omgivelser frem for atleter og besøgende fra nær og fjern. Desuden har flere af vores lokale skoler haft stor glæde af at kunne besøge ro-stadion og opleve stemningen og de mange outdooraktiviteter med fokus på natur og bæredygtighed. Så tak til atleter og besøgende og tak til vores samarbejdspartnere for det gode samarbejde, der fik VM til at blive en succes,” siger borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani.


Fakta

2021 ICF Canoe Sprint and Para Canoe World Championships blev afviklet på Bagsværd Sø i denne uge af Dansk Kano og Kajak Forbund for det Internationale Kano og Kajakforbund, ICF i samarbejde med de økonomiske partnere Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden og Sport Event Denmark.

Danske medaljer: 5

Emma Aastrand Jørgensen, Nybro-Furå Kano- og Kajakklub, dobbeltmedaljetager: Guld i 200m enerkajak og bronze i 500m enerkajak

Mads Brandt-Petersen, Silkeborg Kajakklub: Bronze i 5000m enerkajak

Morten Gravesen, Silkeborg Kajaklub og Simon Schuldt-Jensen, Lyngby Kanoklub: Sølv i 1000m toerkajak

Pernille Knudsen, Maribo Kajakklub: Bronze i 1000m enerkajak

Nationer: 56

Frivillige: 491

Medier: 47