Et år til VM i kano og kajak sprint


PRESSEMEDDELSE

Om et år bliver det for første gang i kano og kajaks historie muligt at vinde både OL og VM i samme år, når VM i sprint afvikles på Bagsværd Sø. I 2021 kan Dansk Kano og Kajak Forbund også fejre 100-års jubilæum

Med et OL, der blev udsat et år og et VM i kano og kajak sprint, der skal afvikles få uger efter OL bliver det en historisk mulighed for at vinde medaljer ved både et OL og et VM samme år i 2021. Historisk er det også, at Dansk Kano og Kajak Forbund fylder 100 år i 2021. VM’et bliver kronjuvelen på fejringen af 100-års jubilaren.

Fredag den 4. september mødes VM-præsidiet for første gang. Præsidiet består af lederne i det stærke partnerskab. Præsidiets hovedformål er at sikre et godt samarbejde samt at være VM2021s ansigt udadtil. ”Partnernes og de frivilliges engagement er essentielle for at lykkes med et VM i kano og kajak sprint, og med første møde i præsidiet ser jeg frem til det kommende års samarbejde,” siger formand for Dansk Kano og Kajak Forbund, Tom Bundesen Faurschou og fortsætter: ”Vi glæder os til at vores danske topatleter får mulighed for at vinde medaljer på dansk jord i vores 100 års jubilæumsår.”

Partnerne bag eventen ser frem til den sidste del af planlægningen og ikke mindst afviklingen af VM’et.

Københavns Kommune
”Jeg glæder mig rigtig meget til VM på dansk grund og samtidigt fejre 100-års jubilæet for Dansk Kano og Kajak Forbund. Jeg håber, at vi får de danske roere at se i aktion i absolut topform på hjemmebane i 2021,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Region Hovedstaden
”Mere end 40 procent af alle danskere, der ror kano og kajak, bor i hovedstadsregionen. Derfor er det helt naturligt for os at bidrage til at afholde VM i Gladsaxe. Og et internationalt arrangement som dette ligger helt i tråd med Region Hovedstadens ambition om, at vi sammen med kommuner og andre aktører skal gøre 2021 til et fantastisk kulturår,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Gladsaxe Kommune
”Vi ser frem til, at Bagsværd Sø igen skal danne rammen om et internationalt mesterskab i kano og kajak. Sprintdistancen er det ypperste, som kan afvikles i Danmark, og i Gladsaxe er vi stolte af, at vi kan huse VM på Danmarks Rostadion. Som verdensmålskommune har det stor betydning, at FN’s verdensmål vil blive brugt aktivt i forberedelserne og afviklingen af VM. På den måde kan vi i fællesskab sætte nye standarder for grønne idrætsevents,” udtaler borgmester Trine Græse (S).

Lyngby-Taarbæk Kommune
”I disser tider, hvor mange større events er aflyst på grund af Covid-19, er et VM i kano og kajak sprint på Bagsværd Sø et skønt og festligt event af kunne se frem til. Jeg glæder mig til, at det forhåbentlig afføder en masse ekstra liv, aktiviteter og glade stemmer i Lyngby centrum og til ikke mindst til at vise vores smukke naturområder omkring Bagsværd Sø frem til danske og internationale gæster,” siger borgmester Sofia Osmani (C).

Sport Event Denmark
”Covid-19 har ændret meget, herunder at EM i fodbold er skubbet til 2021. VM i kano/kajak sprint 2021 har kun ændret dato med få uger, og bliver derfor et af årets absolutte hjemmebane højdepunkter. Vi glæder os til store sportslige oplevelser igen i Danmark,” udtaler Lars Lundov, direktør.

2021 ICF Canoe Sprint and Para Canoe World Championships afvikles på Bagsværd Sø fra den 14.- 19. september 2021 af Dansk Kano og Kajak Forbund for det Internationale Kano og Kajakforbund, ICF i samarbejde med de økonomiske partnere Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden og Sport Event Denmark.

Fakta – forventede antal deltagende

  • nationer: 100
  • deltagere: 900 samt 450 trænere og ledere
  • frivillige: 450
  • medier: 50
  • tilskuere: 7.000 fra ind- og udland