10-dobbelte verdensmestre afvikler EM i 10-dans

PRESSEMEDDELELSE

19. september dyster Europas bedste par om EM-titlen i 10-dans på Savværket i Aarhus. Det er de 10-dobbelte verdensmestre Ashli Williamson og Bjørn Bitsch der afvikler eventen i tæt samarbejde med Danmarks Sportsdanserforbund. 

De 10-dobbelte verdensmestre i disciplinen, Ashli Williamson og Bjørn Bitsch, står som arrangører af mesterskabet og ser frem til at kunne byde parrene velkommen i Aarhus den 19. september. 

”Vi glæder os til at afvikle dette EM i 10-dans. Med vores erfaringer som aktive dansere og med Danmarks Sportsdanserforbund, Aarhus Events og Sport Event Denmark som stærke eventpartnere, kan vi sammen skabe et fantastisk mesterskab! Det er vi sikre på!” siger Bjørn Bitsch.  

I Danmarks Sportsdanserforbund er der glæde over, at der nu er sat en dato for Europamesterskabet: 

” Bjørn og Ashli har, siden de startede med at danse sammen, været et af Danmarks mest ihærdige og inspirerende dansepar. De har med en målrettet indsats kunnet tage titlen som verdensmestre i alt 10 gange, hvilket er en fantastisk bedrift. De stoppede deres aktive dansekarriere i 2019, men har nu påtaget sig nye roller i danseverdenen, som blandt andet dommere, coaches og trænere. De har deres daglige gang i JDS – Just Dance Studios i Højbjerg, hvor de er cheftrænere for mange af Danmarks unge talenter. 

Deres seneste initiativ er at påtage sig opgaven med at arrangere Europamesterskabet i 10-dans, som sker i tæt samarbejde med Danmarks Sportsdanserforbund. Det er en stor opgave de har påtaget sig og at det sker i denne COVID-19 tid, gør at den absolut ikke er blevet mindre. De har to gange været nødsaget til at flytte arrangementet, med deraf følgende udfordringer, men alt er klaret med et smil og sætningen: Det klarer vi”, siger forbundets formand, Karen Pedersen.   

Også i Aarhus er der glæder over at der er fundet dato for mesterskabet: 

”Nationalt og internationalt er Aarhus kendt og anerkendt som en stærk danseby. Derfor er det også glædeligt, at Aarhus er udpeget som værtsby for EM i 10-dans. Og med de 10-dobbelte verdensmestre, Bjørn Bitsch og Ashli Williamson, som lokale arrangører i samarbejde med danseforbundet og Sport Event Denmark, er der lagt op til et spændende arrangement for alle danseinteresserede,” siger eventchef i Aarhus Event, Jørn Sønderkjær Christensen, og bakkes op af direktøren i Sport Event Denmark: 

”Aarhus har en lang og stolt tradition for store, internationale sportsevents og har tidligere også lagt gulv til mange verdens- og europamesterskaber indenfor sportsdans. EM i 10-dans er et fint udstillingsvindue for at tiltrække yderligere danseevents til byen,” siger Lars Lundov. 

Den oprindelige plan var, at EM 10-dans skulle have været afholdt i juni, men på grund af Covid-19 blev det udskudt. Afviklingen i september bliver med overholdelse af alle Corona-forholdsregler. Indtil videre betyder det, at der er plads til i alt 500 personer inklusive dansere, dommere, frivillige osv. 

Fakta 

EM 10-Dans afvikles på Savværket i det sydlige Aarhus den 19. september 2020. 

EM 10-Dans er et officielt mesterskab under World Dance Sport Federation (WDSF). WDSF har 99 medlemslande, heraf 54 i Europa. EM afvikles hvert år.  

WDSF er medlem af IOC. 

Der forventes 26 par fra et tilsvarende antal nationer. 

EM arrangeres af B&A Events med Danmarks Sportsdanserforbund, Aarhus Events/Kommune og Sport Event Denmark som partnere.