Ankomsten af The Ocean Race til Aarhus udsættes fra 2022 til 2023

Organisationen bag verdens længste offshore kapsejlads har taget konsekvensen af effekterne af covid-19-pandemien og besluttet at udskyde sejladsen et år. Det vil betyde en start i Alicante i oktober 2022 med et stop-over i Aarhus i maj/juni 2023.

De danske arrangører ser frem til, at Danmark for første gang nogensinde skal være et Stopover på Ocean Race-ruten, og har naturligvis forståelse for de udfordringer covid-19 giver både internationalt og nationalt.

Aarhus arbejder ufortrødent videre med at skabe en maritim folkefest til lands og til vands.

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard: Vi glæder os nu til 2023 og til at byde de spektakulære både velkommen på havnen i Aarhus. Vi må vente et år mere på oplevelsen, men med et så stort event, som besøger 10 byer verden over gennem 9 måneder, er det forståeligt, at den nuværende internationale situation giver anledning til nogle ændringer i planlægningen.

Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov: Vi har forståelse for, at The Ocean Race bliver udskudt ligesom mange andre events er blevet det. Vi vil sammen med The Ocean Race og Aarhus fortsat arbejde med at skabe de bedste rammer i 2023 for sejlerne og de mange besøgende i Aarhus under kapsejladsens Stopover.

Kulturrådmand i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad: Besøget af The Ocean Race bliver en maritim fest for hele byen. Vi har et stærkt forenings-, kultur- og sportsliv, som vi ser frem til at samarbejde med omkring eventen. At vi udskyder eventen et år betyder, at vi har endnu mere tid til at samarbejde og skabe en storslået oplevelse på havnen.

Aarhus har gennem de seneste mange år manifesteret sig som en af verdens førende sejlsports- og havnebyer med bl.a. et VM i samtlige olympiske sejlsportsklasser i 2018, hvor der samme år også var en forsmag på The Ocean Race med et fly-by.

Værtsbyerne i 2022/23 er de samme. Udover Aarhus vil The Ocean Race også besøge Alicante, Kap Verde, Capetown, Shenzhen, Auckland, Itajai, Newport, Haag og Genova.

Pr-meddelelsen fra The Ocean Race: www.theoceanrace.com