GKA World Cup flyttes til 2021

Hvide Sande bliver i 2021 hjemsted for en afdeling af GKA World Cup, der får deltagelse af verdenseliten indenfor kitesurfing. Afviklingen af GKA World cuppen er skubbet fra 2020 til 2021 i forbindelse med WATERZ Festival – nordens største vandsportsfestival.
Meldingen kommer samtidigt med, at bestyrelsen for WATERZ har orienteret Ringkøbing-Skjern Kommune, hovedsponsoren Esmark og øvrige sponsorer, Sport Event Denmark samt en række fonde, der støtter op omkring arrangementet om, at årets arrangement tilpasses de aktuelle muligheder for, hvor mange mennesker der må mødes til større events.

– situationen omkring grænselukningerne er endnu uklar samtidigt med, at vi skal bestille infrastrukturen til festivalen, overnatninger, forplejning, transport og så videre. Derfor har vi følt, at det er rettidig omhu at ændre årets festival fra at være et kæmpe arrangement med mange mennesker forsamlet et sted, til at være en række mindre arrangementer, der er spredt ud over hele området. Derfor flyttes GKA World Cuppen til 2021. Vi melder det nye program for WATERZ ud i løbet af de næste par uger. Men der bliver masser af aktiviteter, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Politisk opbakning til beslutningen
Der er fuld opbakning til beslutningen i Ringkøbing-Skjern Kommune, der er festivalens største økonomiske bidragsyder og lokale samarbejdspartner.
– grænselukningerne rammer vores område hårdt. Det går ud over turismen og også surf-turismen, hvor vi har rigtigt mange gæster fra Nordtyskland, men også det øvrige Europa. En grænseåbning er livsnødvendig for vores turisme, der lige nu er ude i en kamp for overlevelse.  Vi kender ikke en åbningsdato for grænserne og heller ikke omfanget af en grænseåbning. Derfor har jeg fuld forståelse for, at WATERZ reagerer med rettidig omhu, og den beslutning støtter vi fuld ud i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi glæder os til at byde alle de danske som udenlandske deltagere velkomne tilbage i 2021. Samtidigt glæder vi os over, at WATERZ gennemfører en række aktiviteter henover efteråret og som er med til at fastholde Naturens Rige som en fantastisk vandsportsdestination, siger Borgmester Hans Østergaard.

Borgmesteren bakkes op af Erik Viborg, der er formand for Kultur- & Fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune og som også sidder i bestyrelsen for WATERZ.
– WATERZ er et af vores oplevelsesmæssige fyrtårne i Ringkøbing-Skjern Kommune og er jo meget mere end de aktiviteter, der foregår hvert år i september i Hvide Sande. Skoleeleverne får vandsport på skoleskemaet gennem WATERZ School, man har uddannet et større hold livreddere sidste år, man gennemfører systematiske strandrensninger med stor opbakning, hele indsatsen med WATERZ masterplan kaster også bosætning af sig og så videre. WATERZ er en vigtig brik i vores profilering af kommunen i ind- og udland som vandsportsdestination, og derfor støtter vi også beslutningen om at udskyde de deltagermæssigt tunge dele af WATERZ til 2021. Dem hvor folk kommer rejsende hertil fra hele verden, siger Erik Viborg.

WATERZ får national støtte
Kommunens og sponsorernes opbakning glæder Sport Event Denmark, der understøtter tiltrækningen af store sportsbegivenheder i Danmark.
– for første gang nogensinde kommer GKA Kite World Tour til Hvide Sande – ikke i år som planlagt, men næste år. 2021 bliver et historisk år for sportsevents i Danmark med både starten af Tour de France og EM i Fodbold samt mange andre store events – og nu også en Kite World Cup. Trods udskydelsen af World Cuppen kan vi stadig se frem til at få verdens bedste kitesurfere til Danmark, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Hovedsponsor Esmark bakker op
Esmark Feriehusudlejning er for første år trådt ind som hovedsponsor for WATERZ.
– vandsport er et stort aktiv i den store palette af gode oplevelser, vi tilbyder turisterne i Ringkøbing-Skjern Kommune. WATERZ er den vigtigste drivkraft i arbejdet med at udvikle og udbrede kendskabet til vores område som landets bedste vandsportsdestination.  Det arbejde valgte vi at understøtte som hovedsponsor for WATERZ 2020 og det står vi selvfølgelig fast ved, også i Corona tider. Vi ser nu frem imod næste år, hvor vi igen kan byde alle vores udenlandske og danske gæster velkommen tilbage. Det gælder selvfølgelig også vores vandsports-turister fra blandt andet Nordtyskland, og forhåbentlig også gerne danske gæster som ellers plejer at tage til Klitmøller, siger Salgs- & Marketingdirektør Thomas Christiansen fra Esmark Feriehusudlejning.