Europamesterskabet i TeamGym udskydes til foråret 2021

PRESSEMEDDELELSE

GymDanmark, European Gymnastics, Sport Event Denmark og Ballerup Kommune, arrangørerne af Europamesterskabet i TeamGym, har valgt at udskyde afholdelsen fra oktober 2020 til april 2021.

På baggrund af de fortsatte restriktioner om forsamlinger, forbud mod indendørs træning, indrejse i Danmark og usikkerheden om muligheden for større events til efteråret, er det i fællesskab besluttet, at de nye datoer for afholdelsen af Europamesterskabet i TeamGym bliver 14-17. april 2021.

Der er stadig for mange usikre faktorer i forhold til at skulle afholde så stort et internationalt event allerede til efteråret. Derudover har vi været i kontakt med de andre europæiske gymnastikforbund og både der og her i Danmark, er der på nuværende tidspunkt ikke mulighed for optimale træningsforhold. Sundheden og sikkerheden for gymnaster, frivillige, publikum og alle andre involverede under EM i Ballerup er topprioriteten, så selvom det er en svær beslutning, er det en nødvendig beslutning,” udtaler Kim Kløve Lassen, Præsident for EM i TeamGym

Beslutningen er netop blevet kommunikeret internationalt af European Gymnastics samt til de danske samarbejdspartnere, sponsorer, klubber, frivillige og billetkøbere.

Det største EM nogensinde

TeamGym (tidl. Spring-Rytme) blev introduceret som konkurrencedisciplin i Danmark i 1970’erne og er i dag den mest populære konkurrenceform inden for gymnastikken herhjemme. Danmark er en af de dominerede nationer inden for sporten og er forsvarende europamestre på herresiden.

TeamGym er en holdsport for mænd og kvinder og der konkurreres i tre discipliner: rytmisk serie, spring på fiberbane, og spring i mini-trampolin. TeamGym er en sportsgren i stor udvikling og udbredelse – en udvikling Danmark har og ønsker at være en stor del af. Derfor er det også meget glædeligt, at det med en udskydelse af EM fortsat bliver i Danmark, nærmere bestemt Ballerup Super Arena, at det største Europamesterskab i TeamGym nogensinde løber af stablen.

Derudover er ambitionerne fortsat, at dette EM bliver det første åbne mesterskab inden for TeamGym med deltagende nationer også udenfor Europa. Dette er et led i en overordnet strategi om at udbrede sporten internationalt.

Behold bare billetter
Billetter til efteråret 2020 kommer til at gælde på samme betingelser til de nye datoer i 2021. Endvidere vil der blive sendt information om refundering på mail fra Ticketmaster og lagt på  www.teamgym2020.com/tickets

Fans, folk med billetter og andre interesserede opfordres til at holde sig opdateret på www.gymdanmark.dk og event-siden www.teamgym2020.com

Denne pressemeddelelse er udsendt på vegne af Danmarks Gymnastik Forbund (GymDanmark), Sport Event Denmark og Ballerup Kommune, der i et trekløversamarbejde arrangerer Europamesterskabet i TeamGym for European Gymnastics.