Ny dato for VM i kano og kajak 2021

Pressemeddelelse udsendt af Dansk Kano og Kajak Forbund

Dato for VM i kano og kajak sprint 2021 på Bagsværd Sø bliver rykket 3 uger, så de nye datoer bliver 14. – 19. september 2021. Da OL, pga. corona-udbruddet, blev flyttet til 2021, fik det indflydelse på blandt andet VM i kano og kajak, som var planlagt i samme periode som OL.

– Vi har haft online forhandlinger med det internationale kano- og kajakforbund, ICF, i den seneste måneds tid, hvor vi har vurderet mulighederne. Det har været vigtigt for os at fastholde afvikling i netop 2021, hvor det danske forbund fejrer 100 års jubilæum. Vi har derfor arbejdet på at finde en ny dato, som passer ind i både det internationale og danske lokale sportsprogram, fortæller Christian Jacobsen, direktør i Dansk Kano og Kajak Forbund.

– Sammen med Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og Sport Event Denmark har vi brugt mange år på at få VM i kano og kajak sprint til Danmark i 2021. Dansk Kano og Kajak Forbund har 100 års jubilæum i 2021 og VM i sprint er en vigtig del af vores fejring. Det bliver første gang i kano og kajaks historie, at det er muligt at vinde både OL og VM medaljer i samme år. En mulighed, der ikke umiddelbart kommer igen. Det bliver ekstra attraktivt for atleterne at få denne unikke mulighed for dobbelt guld. Selvfølgelig håber vi, at der bliver danske medaljevindere, siger Christian Jacobsen.

2021 ICF Canoe Sprint and Para Canoe World Championships afvikles på Bagsværd Sø, nu fra den 14 .- 19. september 2021 af Dansk Kano og Kajak Forbund for det Internationale Kano og Kajakforbund, ICF i samarbejde med de økonomiske partnere Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden og Sport Event Denmark.