Thomas & Uber Cup udskydes til august

PRESSEMEDDELELSE

Badminton Danmark kan bekræfte, at TOTAL BWF Thomas & Uber Cup 2020, som skulle være afholdt den 16.-24. maj, udskydes til den 15.-23. august 2020. – Nu vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få logistik og praktik til at gå op i en højere enhed, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Badminton Danmark, Badminton World Federation (BWF), Sport Event Denmark og Aarhus Kommune har efter tæt dialog og i fællesskab besluttet at udskyde det officielle VM for herre- og damelandshold, TOTAL BWF Thomas & Uber Cup, til afholdelse den 15.-23. august i stedet for de oprindelige datoer, 16.-24. maj.

Beslutningen er truffet på baggrund af den ekstraordinære situation, verden står i lige nu, som følge af coronavirus, COVID-19.

– Thomas & Uber Cup skal være med til at samle Danmark til en badmintonfolkefest, men det vil være uansvarligt at gøre i den aktuelle historiske situation, vi står i. På den ene side kan jeg sige, at det ikke har været nemt at tage beslutningen, da vi ved, at mange har set frem til verdensmesterskabet, men på den anden side har det været nødvendigt. Sikkerheds- og sundhedshensyn kommer altid i første række. Nu vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få logistik og praktik til at gå op i en højere enhed, så spillere, trænere, frivillige og fans fortsat får en folkefest. Nu bare i august i stedet for maj, siger Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Det Internationale Badmintonforbund, BWF, siger om beslutningen.

– Helbred, sikkerhed og velvære hos atleter, personale, frivillige, dommere og hele badmintonsamfundet har førsteprioritet. Med de anbefalinger og opfordringer, der er nationalt i Danmark og globalt, gør det det svært at afholde et så stort arrangement, som Thomas & Uber Cup er. Med det in mente, er det den helt rigtige beslutning at udskyde til august, og så ser vi frem til at skabe en flot event, siger Thomas Lund, generalsekretær i BWF.

TOTAL BWF Thomas & Uber Cup afholdes fortsat i CERES PARK & ARENA, Aarhus.

Badminton Danmark opfordrer alle fans, alle med billet og øvrige interesserede til at holde sig orienteret på badminton.dk og på Badminton Danmarks FAQ.

Klik her for at komme til Badminton Danmarks FAQ, hvor du blandt andet kan læse mere om, hvad du kan gøre, hvis du har billet til Thomas & Uber Cup.

Denne pressemeddelelse er udsendt på vegne af Badminton Danmark, BWF, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune.

For yderligere kommentarer:

Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark: 30916016

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark: 40314855

Michael Jaap, presse- og kommunikationschef, Aarhus Kultur og Borgerservice: 40228799