UEFA UDSKYDER EM-SLUTRUNDE TIL SOMMEREN 2021

PRESSEMEDDELELSE

Der bliver ingen EM-fest i København og resten af Danmark til sommer. Grundet den aktuelle corona-krise på tværs af hele Europa har UEFA i dag besluttet at udskyde afviklingen af EURO 2020, så EM først skal afholdes i juni-juli 2021. UEFA har samtidigt meddelt, at det nu kan afklares om alle de 12 EURO 2020-værtsbyer fortsat skal være værter i 2021.

DBU’s formand, Jesper Møller, deltog sammen med de øvrige 54 medlemslande i et virtuelt UEFA-møde her til eftermiddag og har også haft møde med DBU’s bestyrelse, der har bakket op om UEFA’s beslutning og den danske regerings tiltag i kampen mod corona-virus.

”Vi står i en historisk krise i Danmark og i det meste af Europa, som selvfølgelig også påvirker fodbold og anden idræt. Vi bakker fuldstændigt op om regeringen og myndighedernes tiltag den sidste tid og har derfor også truffet de fornødne tiltag i fodboldens verden. Derfor må vi også erkende, at det vil være uansvarligt at afvikle en EM-slutrunde med tusindvis af fans, der rejser på tværs af landegrænser og holder fodboldfest både på og udenfor stadions. Det er et spørgsmål om safety first, og at folkesundhed til enhver tid er vigtigere end fodbold. Derfor er vi helt enige i UEFA’s beslutning og er tilfredse med, at der er en afklaring for både landshold og klubber,” siger Jesper Møller.

UEFA og fodboldforbundene i de 12 værtslande vil nu undersøge mulighederne for at afvikle EM-kampe i de 12 værtsbyer. Det handler både om tilgængeligheden på de 12 stadions, men i lige så høj grad om pladser på hoteller og andre faciliteter. Derefter kan UEFA beslutte, hvordan EM-slutrunden i sommeren 2021 kan afvikles.

”Vi har alle glædet os til at holde en kæmpe fodboldfest i København og i resten af Danmark, og vi vil gerne være med i 2021. Vi bliver dog nødt til at undersøge, hvad der er muligt, både i forhold til Parken, hoteller og resten af det kæmpe set-up, det er at afholde fire kampe i en EM-slutrunde. Vi ønsker en ansvarlig og bæredygtig løsning,” siger DBU’s formand.

DBU opfordrer alle fans med billet til EURO 2020 til at holde sig orienteret på uefa.com for løbende informationer om indkøbte billetter.
Læs desuden mere om billetinfo her:
https://www.dbu.dk/landshold/herrelandshold/a-landsholdet/vigtig-information-om-em-2020/

Denne pressemeddelelse er udsendt på vegne af DBU, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.