Fem forrygende dage med VM i 3-bande carambole

PRESSEMEDDELSE fra DDBU, Randers og Sport Event Denmark.

Musik- og teaterhuset Værket dannede en smuk og effektfuld kulisse for VM i 3-bande carambole billard, og tilskuerne sørgede for intens stemning da verdens bedste billardspillere mødtes i Randers.

Til lyden af ’Eye of the Tiger’ blev de 48 spillere fra 23 nationer præsenteret i røg og damp til åbningsceremonien i tirsdags, og så var stilen lagt. De fem VM-dage i Randers bød på verdensklasse billard i Værket. Det oprindelige ridehus var med til at skabe denne helt særlige stemning, hvor sporten, historien og kulturlivet tørnede sammen.

  • Med dette VM har vi i samarbejde med Randers Eventsekretariat og Sport Event Denmark fået billard ud over bordet. Billardmiljøet i Randers har altid været meget aktivt og skabt flere store spillere. Vi og vores mange frivillige serverede 3-bande i verdensklasse til Danmark og viste udlandet, hvordan vi iscenesætter verdens bedste spillere, siger Torsten Danielsson, formand for Den Danske Billard Union, DDBU.
  •  

Også i Randers er der stor tilfredshed med VM’et, som udover at trække mange tilskuere til Værket, også blev Tv-transmitteret alle dage.

  • VM i 3-bande carambole har endnu en gang sat Randers på landkortet. Det er ikke første gang vi lægger Ridehus til et VM i billard. Vi gjorde det i 2002 og igen i sidste uge. VM’et var forrygende. Det var fantastisk at opleve så store spillere. Tak til alle deltagere og aktø-rer. Det var også en fornøjelse at være med til at vise, at en mindre idræt er lige så leve-ringsdygtig i oplevelser som store sportsgrene er det,  siger borgmester Torben Hansen.

Det er en del af Randers Kommunes strategi at tiltrække og afvikle internationale sportevents i samarbejde med Sport Event Denmark og forbund som DDBU.

For Sport Event Denmark er arrangementet et godt eksempel på at selv mindre idrætter i Danmark kan skabe noget stort.

  • Billard-sporten i Danmark har langt færre medlemmer og mindre opmærksomhed end de store specialforbund, men dette til trods kan der også her skabes en yderst professionelt afviklet VM-event i nogle spændende rammer og med stor gennemslagskraft. Det danske forbund og Randers har – i samarbejde med Sport Event Denmark – leveret varen, og ingen tvivl om at erfaringerne herfra kan bruges fremadrettet, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

VM 2019

VM i 3-bande carambole blev afviklet på Værket i Randers i dagene d. 26-30. november 2019. 48 spillere fra hele verden deltog. Bag mesterskabet stod Den Danske Billard Union i samarbejde med Randers Eventsekretariat og Sport Event Denmark.

•                         Verdensmester: Torbjørn Blomdahl, Sverige

•                         Danske resultater: Dion Nelin nr.8.

•                         Jacob Haack-Sørensen nr.22

•                         Thomas Andersen nr. 44

•                         Antal frivillige: 40

•                         TV-transmission: TV-2 sport live hele ugen, MBC Sport Korea, Kozoom Korea, Kozoom Europe og i næste uge semifinaler og finale på Eurosport.