World Cup hattrick og hestefest i Herning

PRESSEMEDDELELSE
på vegne af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH A/S

Den tredje udgave af World Cup i Herning bød på ridesport i verdensklasse, tilskuerrekord og stor mediedækning. Nogle af verdens allerbedste dressurekvipager dystede om vigtige World Cup-point, mens der også blev afviklet Almased Dressage Amateurs, lilletursklasser i dressur, et stort internationalt springstævne og meget mere.

Den tyske toprytter Helen Langehanenberg kom ind på tredjepladsen i FEI Dressage World Cup med sin 17-årige hingst Damsey FRH. Det er tredje gang hun er i Herning, første gang var ved EM i 2013, hvor hun, efter eget udsagn, havde sit livs ridt på det guldvindende tyske hold:
– Jeg kan virkelig godt lide det her stævne i Herning. Publikum er fantastiske, og det samme er arenaen. Jeg vil elske at komme tilbage til næste år.

Deltagere, tilskuere og arrangørerne bag den stort anlagte event i skolernes efterårsferie gav alle udtryk for, at World Cup Herning er kommet for at blive. Det var tredje gang, World Cuppen blev afviklet i de fantastiske rammer i Jyske Bank Boxen og Messecenter Herning. Equitour Aalborg, Dansk Varmblod og Dansk Ride Forbund arrangerede og gennemførte eventen i samarbejde med Herning Kommune, Sport Event Denmark og MCH A/S, hvor Jyske Bank Boxen og de tilstødende haller dannede rammen for 3. gang.
Gennem de seneste tre år har arrangørerne hvert år lagt endnu et lag på i forhold til både set-up og afvikling og står således nu med en event, som ligger på absolut øverste hylde, når det kommer til store, internationale ridesportsstævner i Nordeuropa.

I 2013 var der i Herning EM i dressur, para-dressur og springning, hvor Danmark fik meget stor international og national anerkendelse for afvikling. Det blev startspringet til World Cup Herning, som i dag er en fest for alle heste- og rideinteresserede. Kombinationen af en world cup-dressur og ponyspringning samt internationalt springstævne, showindslag og en følauktion og et stort messeområde, fungerer særdeles godt som familieaktivitet i en efterårsferie.

Citater
Jens Trabjerg, Sport Director, World Cup Herning
– Vi har haft nogle dejlige dage med super sport, og vi har oplevet en positiv udvikling i antallet af tilskuere. Vi har mærket en markant stigning i efterspørgslen fra de udenlandske ryttere, og blandt dem flere topryttere, som gerne vil ride i Herning. Udviklingen går den helt rigtige vej, og det giver os endnu større muligheder for at udnytte de fantastiske faciliteter i MCH Messecenter Herning. Vi er i fuld gang med at udvikle på arrangementet i 2020 med baggrund i de erfaringer, vi har opnået de foregående år.
Som arrangør er det berigende, at vi sammen med engagerede frivillige, velvillige sponsorer og gode samarbejdspartnere, kan være med til at bidrage til, vi kan fejre en national sejr for tredje år i træk på hjemmebane i Jyske Bank Boxen. Forhåbentlig har vi skabt en tradition, ved de store events i Herning, hvor topplaceringer til de hjemlige ryttere er en del af den tradition i begge discipliner. Dressur- og springsporten herhjemme har løftet sig internationalt, og vi er glade for at bidrage til den positive udvikling ved at give rytterne nogle gode rammer at præstere og udvikle sig i.

Lars Krarup (V), borgmester, Herning
– Med World Cup Herning har vi fået etableret en rigtig god tradition, der passer rigtig fint med vores mål om blive et nordeuropæisk center for hestesports-events. Jeg er glad for den tillid, arrangørerne har vist Herning Kommune, og takker MCH og Sport Event Denmark for samarbejdet. Når vi huser store events, er det et led i en overordnet strategi, hvor Herning Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde – og holde fri, og det synes jeg, vi med World Cup Herning er lykkedes med.

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark
– Det er rigtigt godt at se, hvorledes World Cup Herning gennem de seneste tre år har etableret sig som et fast uge-42 indslag, og hvordan publikum har taget eventen til sig. Sport Event Denmark har været med på rejsen siden 2013 i Herning, hvor der var EM i dressur, para-dressur og springning og høstet værdifulde erfaringer i samarbejde med de øvrige partnere.

Ulf Helgstrand, formand, Dansk Ride Forbund
– World Cup dressur i Herning nu for tredje gang og stadig bedre og bedre for ryttere, heste, samarbejdspartnere og ikke mindst publikum. Fantastiske rammer som også giver vores ryttere mulighed for at ride på højeste internationale niveau. OL næste år rykker tættere og tættere på og bruttotruppen til dressurholdet skal vise deres bedste for at kunne blive udtaget. De store springklasser giver også god træning for de bedste springryttere. Alt tyder på at vi også kvalificerer en springrytter til OL. Det er første gang siden OL 2004. Det går godt i Dansk Ridesport og arrangementer som dette giver den optimale forberedelse. Tak til alle samarbejdspartnere som gør dette arrangement mulig til glæde for alle. Den stigende interesse ses tydeligt på ikke mindst billetsalget. En parameter der taler for sig selv.

Georg Sørensen, adm. direktør, MCH A/S
Imponerende og inspirerende kendetegner hele arrangementet. Både de sportslige præstationer og arrangørernes evne til fortsat at udvikle oplevelsen til gavn og glæde for deltagerne, udstillerne og de mange gæster. En varm tak og tillykke til arrangørerne Dansk Varmblod, Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund for at have skabt en tradition her i uge 42 og tak til deltagerne for store sportslige oplevelser, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og retter samtidig en stor tak til udstillerne og til de mange tusind gæster fra hele Danmark og udlandet, der har besøgt MCH de seneste dage.

Faktaboks
FEI World Cup Herning arrangeres af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH A/S. World cuppen blev gennemført i uge 42 i Jyske Bank Boxen. Eventen bestod af FEI World Cup samt af Almased Dressage Amateurs, lilleturs klasser i dressur samt et stort internationalt springstævne med CSI***og CSI*. En følauktion, showindslag og en stor messe.

2 indendørs konkurrence-venues med 5000 sæder i alt (720 i Blue Hors Arena M + 4225 i Jyske Bank Boxen).
Besøgende i år: 21.329 (2018: 19.781)
2 konkurrencebaner i Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena M
65 udstillere
250 frivillige
400 ryttere
700 heste

Resultatet af FEI Dressage World Cup Herning
1 Cathrine Dufour, DEN Bohemian 88.190%
2 Benjamin Werndl, GER Daily Mirror 9 84.545%
3 Helen Langehanenberg, GER Damsey Frh 83.360%
4 Severo Jurado Lopez, ESP Fiontini 83.320%
5 Daniel Bachmann Andersen, DEN Blue Hors Zack 80.485%
6 Hans Peter Minderhoud, NED Glock’s Zanardi 79.675%
7 Agnete Kirk Thinggaard, DEN Jojo AZ 77.630%

For øvrige resultater: https://online.equipe.com/da/competitions/34248