VM i banecykling kommer til hovedstaden

Pressemeddelelse:

Når verdens bedste baneryttere kører om regnbuetrøjerne i 2024, bliver det på de skrå brædder i Ballerup Super Arena. Det er netop blevet annonceret af den internationale cykelunion, UCI.

Bane-VM er et af cykelsportens mest prestigefyldte mesterskaber, og UCI har for nylig præsenteret en ny struktur, der skal være med til at øge den i forvejen store interesse for banecyklingen – Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, er derfor stolt af at have fået VM til Danmark i et OL-år.

International respekt og anerkendelse
Henrik Jess Jensen peger på, at de resultater, som landstrænere og ryttere gennem en årrække har opnået i fællesskab med Team Danmark og med støtte fra fonde og sponsorer, har gjort Danmark til en dybt respekteret banenation internationalt, og han ser det som en af grundene til, at de danske ryttere skal køre om VM-medaljer på hjemmebane i 2024:

”Danmark er en nation med stolte banecyklingstraditioner, og jeg har svært ved at forestille mig noget smukkere end at se den ikoniske regnbuetrøje og en VM-medalje om halsen på en dansk banerytter i Ballerup,” siger Danmarks Cykle Unions formand.

”Tildelingen af VM i et OL-år er naturligvis også en meget stor anerkendelse af Danmark som værtsnation for internationale events, og jeg vil gerne takke Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Ballerup Kommune for at gøre det muligt at give de mange cykelsportsbegejstrede danskere en fantastisk oplevelse. Det er især vores evne til at samarbejde og skabe stærke, professionelle eventorganisationer, der gør, at vi kan tiltrække så store events igen og igen,” fastslår Henrik Jess Jensen.

Verdens bedste cykelby
København rangerer som verdens bedste cykelby, og den tohjulede spiller en helt central rolle i fortællingen om den bæredygtige hovedstad. Med dette verdensmesterskab styrker hovedstaden sin position i førertrøjen. Det glæder overborgmester Frank Jensen:

”I København elsker vi at cykle, og vi er én af verdens bedste cykelbyer. Derfor er vi også henrykte over, at vi nu kan se frem til at opleve verdensklasse banecykling, når VM afholdes her i hovedstaden om få år,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Stoltheden er også tydelig i Ballerup, hvor mesterskabet skal afvikles:

”I Ballerup Kommune er vi rigtigt glade for, at valget er landet på os som værtsby for et kommende VM. Ballerup er som København en cykelby. Det bliver tredje gang, vi holder VM i banecykling, og vi er stolte af at trække verdens bedste cykelryttere til Ballerup Super Arena. Ballerup er en kommune med mange internationale virksomheder – og et VM vil være med til fortælle historien om hovedstaden og om Ballerup som en attraktiv og internationalt orienteret kommune,” siger Ballerups Borgmester Jesper Würtzen.

Fundamentet for flere events i Danmark
En buddelegation fra Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark, Ballerup Kommune og Wonderful Copenhagen er i denne uge i Yorkshire til VM i landevejscykling. I forbindelse med dette VM har UCI valgt at offentliggøre de kommende værter for bane-VM.

”Hvor er det godt! UCI har valgt Danmark som vært for VM i banecykling i OL-året 2024. Danmark var senest vært tilbage i 2010, hvor mesterskabet indgik som en del af UCI Bike City Copenhagen-pakken. Tidligere på året var Danmark vært for UCI VM cyklecross, der foregik i Bogense, og der arbejdes på at skabe fundament for endnu flere UCI VM’er til diverse byer i Danmark” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Fakta
VM i banecykling 2024 afvikles i oktober.
Danmark har været vært for VM i banecykling 2010, samt for World Cups i 2008 og 2009.
Andre cykelmesterskaber på dansk jord tæller bl.a.:
2011 VM i landevejscykling
2012 Giro d’Italia-start
2014 EM BMX
2015 VM i landevejscykling for amatører (Gran Fondo)
2017 EM i landevejscykling & World Cup i cyklecross
2019 VM i cyklecross
2021 Grand Depart, Tour de France
2022 VM MTB XCM (mountainbike marathon)
2024 VM i banecykling