Det er nu frivillige skal melde sig til EM2020 fodbold

Hvis det danske værtskab for UEFA EURO 2020 næste sommer skal blive en succes, skal mange flere frivillige tiltrækkes.

Når den næste Europamester i fodbold skal findes i sommeren 2020, bliver fire af slutrundens i alt 51 kampe spillet i Parken i København. Den danske hovedstad er blandt mesterskabets 12 værtsbyer for at markere turneringens 60-års jubilæum.

For at de tre gruppekampe og en 1/8-delsfinale kan afvikles efter bogen, skal der bruges frivillige, der har lyst til at være en vital del af det største sportsevent på dansk jord nogensinde. I København skal der bruges frivillige til hjælp med alt fra håndtering af akkrediteringer over transport til hjælp med scanning af billetter. Og de frivillige kommer til at have en bærende rolle, forklarer Volunteer Manager hos Copenhagen EURO 2020, Mads Bang Aaen:

“Det er helt essentielt for at få det hele til at fungere, ligesom det generelt er med idrætslivet i Danmark, at man har frivillige. Vi kan ikke lave EM i Danmark uden frivillige.”

‘Mobility makers’ er særligt efterspurgt
Faktisk er der allerede mere end 800, der har ansøgt om at blive en del af de første slutrundekampe på dansk jord i historien. Men på trods af den store interesse, mangler der stadigvæk mange hænder. Til hele slutrunden skal der bruges i alt 12.000 frivillige i de 12 værtsbyer, og alene i København drejer det sig om 1.300.

Det er særligt såkaldte ‘mobility makers’, som skal hjælpe fans på rette vej til eksempelvis den store fanzone og Parken, der er mangel på, forklarer Mads Bang Aaen:

“Vi anslår, at vi skal bruge mere end 500 ‘mobility makers’. Det skyldes, at vi gerne vil sikre, at fansene får en helt unik og god fanoplevelse, når de ankommer til København. Så vi skal bruge nogen, der er klar til at guide dem, når de lander i lufthavnen eller ankommer til Hovedbanegården, hvad enten de skal direkte til fodbold i Parken eller måske besøge en turistattraktion dagen før kamp,” siger han og fortsætter:

“Men de skal også fortælle, hvad København er udover at være fodboldby i den her periode fra d. 12. juni til d. 12. juli. Hvad er det, man kan opleve, hvis man ankommer en dag før kampen skal spilles? Men de skal selvfølgelig også fortælle om fanzonen, hvor man kan se alle kampene.”

Hårdt men sjovt arbejde
Der kan være flere grunde til at ansøge. Sanne Rahbek, der til daglig arbejder som ‘senior team lead’ i en bank, har været frivillig ved flere store sportsevents i Danmark, og hun har meldt sig, selvom hun ikke går op i fodbold og aldrig har været i Parken før. For hende handler det blandt andet om at være med til at gøre en forskel, imens man har det sjovt:

“Det handler om glæden ved at være sammen med andre mennesker – og sammen med dem skabe en god event. Der er ingen tvivl om, at det er hårdt arbejde, men det er også skide sjovt! Og man får nogle rigtig gode relationer. Det netværk kan man tage med, og det er et netværk, der strækker sig langt ud over Danmarks grænser.”

Deadline for ansøgning nærmer sig
Selvom sommeren 2020 kan virke langt væk, så skal man ikke tøve med at udfylde en ansøgning, hvis man vil være en del af slutrunden. Ansøgningsfristen er allerede tirsdag d. 20. august, og den dato skal man overholde, hvis man vil helt tæt på slutrunden i København. Det forklarer Mads Bang Aaen:

“Det er der, vi begynder at fordele alle rollerne. Vi sidder allerede nu og kigger på, hvad for nogle ansøgere, vi har fået og hvad de så skal lave. Vi ser meget på, hvor folk passer bedst ind i det her store puslespil, så de ender det sted, der giver mest mening og deres kompetencer kan gøre bedst gavn til EM. Og som jeg sagde til at starte med: Vi kan ikke lave EM i Danmark uden frivillige.”

EURO2020 afholdes i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande. Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni og finalen spilles i London den 12. juli. I Danmark afholdes de fire kampe i et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. Læs mere på www.copenhageneuro2020.dk.

For yderligere information og kommentarer, kontakt venligst:

Mads Bang Aaen, Copenhagen EURO 2020 Volunteer Manager
2897 7842 / Mads.BangAaen@euro2020.com

Mia Kjærgaard, Copenhagen EURO 2020 Communications Manager
2617 2816 / miak@dbu.dk

Ønskes yderligere kommentarer eller et interview med Sanne Rahbek eller andre frivillige, så formidler vi gerne kontakten.

Nyttige links:
https://www.copenhageneuro2020.dk/frivillige/
https://www.copenhageneuro2020.dk/frivillige/funktionsbeskrivelser/

Facts om EURO 2020 i København
● EM i fodbold anses for at være verdens tredjestørste sportsbegivhenhed – kun overgået af VM i fodbold og OL.
● 4 af slutrundens i alt 51 kampe skal afvikles i Telia Parken i København.
● De fire kampe vil være tre gruppekampe og en 1/8-finale.
● Kampene i København spilles lørdag d. 13/6, torsdag d. 18/6, mandag d. 22/6 og mandag d. 29/6 (1/8-finale).
● Hvis Danmark kvalificerer sig, vil Herrelandsholdet spille to ud af tre gruppekampe på hjemmebane i Telia Parken.
● Slutrundens resterende 47 kampe spilles i 11 andre storbyer på tværs af Europa – Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Dublin, Glasgow, London, München og Sankt Petersborg.