Sport Event Denmark på Folkemøde

For første gang nogen sinde har idrætten sin egen arena på Folkemødet på Bornholm. ’Idrættens Scene’ sætter i de kommende dage rammerne for debatter, tovtrækkerier, opvisninger og netværk på Folkemødet. Sport Event Denmark er en af de organisationer, som er med på scenen.

Årets overordnede tema på Folkemødet på Bornholm er FN’s verdensmål. På Idrættens Scene vil debatter gøre verdensmålene levende med diskussioner om hvordan idrætten skal forholde sig til FN’s verdensmål, menneskerettigheder, klima og korruption – og hvor den ikke skal, kan eller tør gøre en positiv forskel.

Med paneldebat, dilemma-spil og publikumsdeltagelse giver idrætten bolden op. Sport Event Denmark er en af de i alt 15 parter fra idræts- og sundhedsområdet, som er med på scenen.

I panelet lørdag deltager formand for Sport Event Denmark, H.C. Østerby under et debattema om FN’s verdensmål. Sportevents er udstillingsvinduer til, hvordan FN’s verdensmål kan imødekommes. Verdensmålene kræver samarbejde og her er sportevents også et godt eksempel. For eksempel arbejder Sport Event Denmark sammen med forbund og værtsbyer fra de første skridt mod et bud på et mesterskab frem til og med afvikling. Der er en tendens i, at danske byer og kommuner får politikker for, hvordan verdensmålene imødekommes. Eksempelvis har København, indført et forbud mod brug af engangskrus af plastik ved events. Det betyder naturligvis også, at sportevents skal og kan bidrage. Ligeledes har de internationale forbund også fokus på verdensmålene. På årets store internationale idrætstopmøde, SportAccord, satte Sport Event Denmark fokus på, hvordan den internationale sportevent-industri kan være med til at løfte nogle af FN’s verdensmål, når vi arrangerer sportsevents. Det kom der mange gode input til. Disse input vil blive brugt som eksempler i paneldebatten.

Idrættens Scene er en fælles scene på Folkemødet med 15 parter fra sundheds- og idrætsområdet, med bl.a. DIF, DGI, Dansk Firmaidræts Forbund og Sport Event Denmark. Det er bureauet Geelmuyden Kiese, som står bag den praktiske eksekvering af selve arrangementet.