Danmark rykker frem i superligaen for sporteventnationer

Danmark rykker 2 pladser frem på Sporteventnationernes Indeks for 2019, som er blevet offentliggjort i dag. Danmark placerer sig således nu på en 12. plads som bedste nordiske land og foran lande som Holland, Schweitz og Østrig. Kina, USA og Japan ligger i toppen af listen.
Danmark er igen i år rykket frem i superligaen for sportseventnationer til en imponerende 12. plads på SportCals Global Sports Nations Index 2019, som netop er blevet offentliggjort. Kina, USA og Japan topper listen. Listen er opgjort for perioden 2013–2026.
”Danmark ligger nu i top 12 over verdens sportseventnationer på SportCals Global Sports Nations Index. Det er en kæmpe anerkendelse af det danske eventarbejde, som de danske forbund, værtsbyer og os selv kan være stolte over” siger en meget tilfreds Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark.
Lundov er på vej til Australien for at så frøene for nye store internationale sportsevents til Danmark. I den kommende uge er der internationalt sportstopmøde i Gold Coast, hvor den årlige Sportaccord Convention i år afholdes. Her skal Sport Event Denmark sammen med nogle danske værtsbyer markedsføre Danmark som sport eventnation samt mødes med en lang række af de internationale specialforbund m.fl.
”At arbejde med tiltrækning og afvikling af store, internationale sportsevents kræver et stort og vedholdende internationalt netværk og et stærkt samarbejde mellem værtsby, forbund og Sport Event Denmark. I Danmark er dette på plads, og en væsentlig årsag til den nye top-placering” fortsætter Lundov.