VM i sejlsport nu med verdensklasse, internationalt sejlsportscenter

H.K.H. Kronprins Frederik har netop indviet det internationale sejlsportscenter i Aarhus, som kommer til at blive livsnerven i de mange opgaver på land såvel som på vandet under det kommende VM i sejlsport for samtlige, olympiske bådklasser.

I strålende sol ankom Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik med sin hustru til det Internationale Sejlsportscenter i Aarhus. Det kongelige par var selv sejlet til Aarhus ombord på Kongeskibet og gav udtryk for, at det er helt naturligt at ankomme til Aarhus ad vandvejen.

For det kommende VM i samtlige olympiske bådklasser betyder det Internationale Sejlsportscenter, at mesterskabet kan invitere hele den internationale sejlelite, de mange medier og nationale og internationale tilskuere til et mesterskab med verdensklasse rammer både i bugten og nu også på havnen.

Præsidenten for den internationale sejlunion, Kim Andersen, steg sammen med Kronprinsen ombord på en af de to 49ere, der var stillet op i dagens anledning og sammen satte de Dannebrogs-spileren. Efterfølgende sagde Kim Andersen: ”Ved hvert verdensmesterskab har vi været nødt til at sætte nye standarder, og jeg håber at det også bliver tilfældet her med det nye sejlsportscenter, specielt i forhold til hvordan vi transmitterer og forklarer vores sport på nye medier, så folk bedre kan forstå, hvad der foregår,” hvorefter han fortsatte: ”Sejlsport bliver støttet af alle i Danmark – Kronprins Frederik konkurrerer i Farr 40 eller Dragon. Jeg har altid sagt, at Danmark ikke er et land men en kystlinje. Jeg er stolt over at vi kan vise den frem til hele verden.”

VM i sejlsport afvikles af Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark, Sailing Aarhus og Aarhus kommune og med uundværlig hjælp af mange hundrede frivillige.

”Danmark bød på VM i sejlsport med et prospekt om et internationalt sejlsportscenter. I dag blev sejlsportscentret indviet af Kronprinsen, som er protektor for VM i sejlsport og af præsidenten for den internationale sejlunion, Kim Andersen. Nu kan Dansk Sejlunion, Aarhus og Sport Event Denmark holde kursen mod juli og august, hvor der skal dystes om VM-medaljer i samtlige olympiske klasser, ” sagde Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som sammen med de mange fremmødte og inviterede gæster var med til at gøre indvielsen til et festligt skidt på vejen mod VM.

Også Aarhus Borgmester, Jacob Bundsgaard, var på linje med de mange talere, da han i sin velkomst til H.K.H Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary og de mange gæster bl.a. sagde: ”Med sejlsportscenteret og det kommende VM cementerer vi Aarhus’ position indenfor verdenseliten i sejlsport.”