Danmark skal være vært ved Europamesterskaberne i TeamGym 2020

TeamGym er Danmarks absolut største konkurrencedisciplin i gymnastik, og den mest populære af dem alle. Efter otte år på udebane vender Europamesterskabet nu tilbage til Danmark i 2020, og der er lagt op til et brag af en event for både gymnaster og ikke mindst publikum, hvor der vil være et væld af aktiviteter både før og under EM.

Når de danske TeamGym gymnaster skal forsvare flere års guld- sølv- og bronzemedaljer i 2020 bliver det på dansk grund. Danmark har nemlig fået værtskabet ved EM i TeamGym, som afvikles i Ballerup Super Arena 15. – 18. oktober 2020.

“Vi er meget tilfredse med, at EM-værtskabet i 2020 nu ligger hos os. Sidste gang vi var værter i 2012 slog vi alle rekorder på både tilskuerrækkerne og foran fjernsynsskærmene. Med EM i TeamGym på hjemmebane får vi alle tiders mulighed for at promovere den måske mest publikumsvenlige gymnastikart endnu bredere og vise, hvordan man også inden for gymnastikken kan løfte hal-taget med et fantastisk veloplagt publikum,” siger Anders Jacobsen, formand for Danmarks Gymnastik Forbund (GymDanmark).

EM arrangeres af Danmarks Gymnastik Forbund (GymDanmark) i et trekløver samarbejde med Sport Event Denmark og Ballerup kommune. I Ballerup ser man frem til at byde såvel gymnaster som publikum velkommen i Ballerup Super Arena.

Borgmester i Ballerup Jesper Würtzen siger: “Vi er meget glade for, at EM i TeamGym bliver afholdt i Ballerup Kommune i 2020. Både fordi vi ønsker at give gode rammer til elitesporten, og fordi det er en rigtig god chance for at skabe en flot begivenhed i kommunen. Store sportsarrangementer har en fantastisk evne til at samle folk og samtidig skabe drømme og ambitioner hos den enkelte. EM i TeamGym egner sig suverænt til begge dele, fordi det er Europas dygtigste gymnaster, der dyster og samtidig leverer et flot show til publikum. Derfor er det ikke så mærkeligt, at der er mange, der ønsker at være værtsby for begivenheden, og vi er glade for, at valget er landet på os.”

Fokus på gymnastikevents i Danmark
Hos Sport Event Denmark ser man også begejstret på det kommende EM, som underbygger den fælles strategi med Danmarks Gymnastik Forbund.

“Vi går målrettet efter at skabe et kontinuerligt fokus på gymnastikevents i Danmark. Med EM i TeamGym i 2012 i Aarhus, VM i Trampolin og Tumbling i 2015 i Odense og nu EM i TeamGym i 2020 i Ballerup er vi godt på vej til at sikre danskerne store gymnastikoplevelser i hele landet – og næste store opgave bliver at sikre VM idrætsgymnastik/redskabsgymnastik omkring 2021 til København og Royal Arena,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Mere om TeamGym
TeamGym (tidl. SpringRytme) blev introduceret som konkurrencedisciplin i Danmark i 1970’erne. Danmark har i de senere år været dominerende på den europæiske scene – senest i 2016 med EM-guld til herrerne, EM-sølv i mix og EM-bronze til damerne.
TeamGym er en holdsport for mænd og kvinder, hvor der konkurreres i tre discipliner: rytmisk serie, spring på fiberbane, og spring i mini trampolin. TeamGym er en sportsgren i stor udvikling og udbredelse – en udvikling Danmark har og ønsker at være en stor del af og tage et ansvar for. Der afvikles TeamGym konkurrencer på nationalt, nordisk og europæisk niveau.

Fakta om EM i TeamGym 2020
• EM i TeamGym foregår samlet i en uge, men med konkurrencer i fire dage.
• Der afvikles både junior (pige, dreng, mix) og senior (mænd, kvinder og mix) og Danmark stiller med landshold i alle rækker – dvs. 6 landshold.
• Målsætningen ved EM 2020 på hjemmebane er medaljer i alle rækker.
• Danmark, Island og Sverige er de mest dominerende nationer, men andre nationer har de sidste år udviklet sig meget. Der deltager i gennemsnit omkring 700 deltagerere fra 14 nationer.
• EM afholdes i Ballerup Super Arena d. 15.-18. oktober 2020.
• Danmark er forsvarende Europamestre for herrer i 2010, 2012, 2014 og 2016.
• EM arrangeres af Danmarks Gymnastik Forbund (GymDanmark) i et trekløver samarbejde med Sport Event Denmark og Ballerup kommune.