Cyclo-Cross World Cup i Bogense fik flyvende start

Med 3041 tilskuere, højt solskin og cyklecross i absolut verdensklasse blev 4. afdeling af Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup Bogense 2017 søndag en gennemført succes for Cross Denmark – et samarbejde mellem Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Denmark, Sport Event Fyn, Danmarks Cykle Union og UCI, den internationale cykleunion.
”De billeder, der nu går verden rundt, er mere værd end 1000 ord. De viser, at vi i Danmark kan gå sammen med lokale og internationale kræfter om at skabe en stor event som denne. Designet af vores venue sætter en stor streg under, at DET kan vi i Danmark. Sammen med Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Denmark og Sport Event Fyn får vi i dag lavet en succes heroppe i Bogense,”, siger Henrik Jess Jensen, formand, Danmarks Cykle Union.
Hos den internationale cykleunion var der også stor glæde over dagens arrangement.
”UCI er glad for at have bragt Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup til Bogense Denmark. Det var en lærerig dag for alle med et fint arrangement og spændende løb. Vi er glade for den interesse, vi har mødt hos de danske medier og fra offentligheden. Det giver os vished for, at UCI cyklecross VM i februar 2019 bliver en stor succes. Så endnu engang tak for at cyklecross sporten har fået mulighed for at præsentere sig i så smukke rammer ved den danske kyst,” udtaler Christelle Reille, talskvinde for UCI, Cyclo-Cross.
De danske arrangører har også VM i 2019 i tankerne efter dagens vellykkede arrangement.
”World Cup i cyklecross i Bogense er et vigtigt skridt frem mod VM i 2019. Det er også vigtigt i sig selv, fordi vi med denne World Cup sammen med Danmarks Cykle Union, Nordfyns Erhverv og Turisme og Sport Event Fyn bruger det som udstillingsvindue for sporten og for vores event-set-up nationalt og internationalt,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.
”Grundlæggende har vi sportevents her på Fyn for at tiltrække turister og for at skabe en oplevelse for befolkningen på Fyn. Det får man ved at sammensætte et program, som folk synes er spændende og anderledes. Vi har i dag set en helt anden idræt, end det vi er vant til her på Fyn og i Danmark. Det er et helt særligt miljø og en helt speciel stemning foldet ud i fantastisk smukke omgivelser her i Bogense. Jeg tror, de fleste af de, der har oplevet eventen her i dag vil give mig ret i, at der venter os en meget spektakulær oplevelse til VM i 2019,” siger formand for Sport Event Fyn, Mikael Kold, der glæder sig over den fynske satsning på Bike Island, som udover World Cup og VM i cyklecross også har ført en UCI Bike Region Label med sig.
”For Bogense og Nordfyn har tv-billederne fra dagens World Cup løb været en unik mulighed for at gøre hele verden opmærksom på hvor smukt et område, vi har i denne del af Danmark. Så for os har begivenheden både været en sportslig og turistmæssig satsning og jeg er overbevist om, at denne investering vil vise sig at være endog særdeles godt givet ud. Sammen med dybt professionelle partnere har vi skabt rammerne for en dag, der vil blive husket og som vil få endnu flere cyklecross fans til at drage mod vores attraktive område, når der er VM i februar 2019,” siger Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme.