World Cup Cyclo-Cross i Bogense med prominente navne

Samtlige sportens prominente navne stiller til start, når Bogense på søndag kan præsentere 4. afdeling af sæsonens World Cup i cyklecross.

224 ryttere fra 19 forskellige lande
Det indeholder UCIs foreløbige startliste til Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup, som køres i Bogense førstkommende søndag den 19. november. Og alle de bedste cyklecrossryttere i verden stiller til start – inklusive de to bedste danske kort, Annika Langvad hos kvinderne og Simon Andreassen i den mandlige U23 række.
Hos mændene vil duellen mellem sportens to absolut dominerende skikkelser, hollænderen Mathieu van der Poel og den belgiske verdensmester Wout van Aert få tilføjet et nyt kapitel på Nordfyn – og stærke folk som Lars van der Haar (Holland) og Laurens Sweeck (Belgien) klar til at presse topfavoritterne til det yderste.

Den tidligere danske juniorverdensmester Simon Andreassen kommer efter al sandsynlighed til at ligge med helt fremme i U23 klassen, hvor det 18 årige britiske supertalent Thomas Pidcock helt sikkert vil gøre fynboen følgeskab. Og hos kvinderne ligner det et tæt løb med den regerende belgiske verdens- og europamester Sanne Cant som favorit sammen med den teknisk sublime hollænder Sophie de Boer og dennes fysisk stærke landsmandinde Maud Kaptheijns.

Også de amerikanske ryttere vil kunne blande sig i toppen hos kvinderne, hvor i alt 14 nationer vil stille ryttere til start. Fra Australien over Canada og USA til Italien og Sverige.
Hos mændene er der også asiatisk islæt i skikkelse af japaneren Yu Takenouchily – og her er der tale om dagens største felt på i alt 67 ryttere fra 15 lande, med Belgiens 18 mand som den absolut største trup.

Danmark stiller med 32 ryttere fordelt på otte i mændenes række, samme antal hos kvinderne, syv i herre U23 og ni i mændenes juniorrække.

FACTS:
Deltagende ryttere i alt: 224
Deltagende lande i alt: 19
Største antal ryttere: Belgien (38), Holland (35), Danmark (32), Frankrig (23) og Tjekkiet (22)
Program: Herre Junior start kl 10.00, Herre U 23 kl 11.20,
Damer (elite+U23) kl 13.00, Herre Elite kl 14.30.
Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup 2017 Bogense er arrangeret af Cross Denmark – et samarbejde
mellem Sport Event Fyn, Sport Event Denmark, UCI, DCU og Nordfyns Erhverv og Turisme.