Dansk Schweizisk bud på EM-håndbold for herrer 2022 og 2024

Dansk Håndbold Forbund har sammen med Schweiz Håndbold Forbund indsendt ansøgning til EHF om i fællesskab at afholde Herre-EM i enten 2022 eller 2024. Tildelingen af begge mesterskaber sker på EHF’s kongres i Glasgow i juni 2018.

Ansøgningen sker i samarbejde med Sport Event Denmark, der har været en trofast partner for DHF igennem mange år i arbejdet med at vinde udbuddet af mesterskaber.

Det fælles bud ’Denmark+Switzerland’, der forbinder to mindre lande i centrum af Europa, giver mange fordele og spændende muligheder. Samlet set har de to lande stor knowhow og en moderne infrastruktur, som vil være en stor gevinst for et Europamesterskab, ikke kun sportsligt, men også i forbindelse med afvikling, indkvartering, transport, medier og markedsføring.

Per Bertelsen, der er formand i DHF, understreger ikke blot begge landes store erfaring med afvikling af store sportsarrangementer men også den høje standard for de forskellige spillesteder, som landende kan tilbyde: ”Med mesterskaberne kan vi få lov at vise over for den internationale håndboldverden, hvad disse fremragende spillesteder kan, når vi fylder dem op med håndbold i verdensklasse og et verdensklassepublikum.”

På dansk grund er det Royal Arena i København (14.000 tilskuere), Ceres Arena i Aarhus (5.000 tilskuere) og Jyske Bank Boxen i Herning (15.000 tilskuere), der præsenteres i ansøgningen. I Schweiz er det Hallenstadion i Zürich (12.000 tilskuere), der skal danne rammen om et evt. mesterskab.

Ulrich Rubeli, der er formand for Schweiz Håndbold Forbund, siger: ”Partnerskabet med Danmark er for os en enestående chance. Med begge nationers store erfaring i forhold til at afholde store sportsarrangementer kan vi tilbyde fantastiske rammer for en EM-slutrunde og sætte nye standarder for fremtiden. Danmark og Schweiz er det perfekte valg som arrangører: Både når det drejer sig om håndbold i vores respektive lande, men også for håndbold i resten af Europa.”

Danmark har efterhånden en lang række af mesterskaber på kontoen, senest Herre-EM i 2014 og Dame-VM i 2015. Desuden er Danmark vært ved Herre-VM i 2019 i samarbejde med Tyskland, og i 2020 arbejdes der sammen med Norge om Dame-EM og i 2023 sammen med Norge og Sverige om Dame-VM. Schweiz var værter ved herrernes EM i 2006.

Herre-EM i 2022 afvikles i perioden 14.-30. januar og Herre-EM i 2024 afvikles i perioden 12.-28. januar.