Aalborg bliver vært for stor international racerbådsevent

Aalborg har fået tildelt værtskabet for en afdeling af F2 Powerboat World Championship 2018. Afdelingen, Grand Prix of Denmark, bliver afviklet den 15. – 17. juni 2018 i forbindelse med årets udgave af Aalborg Regatta.

Formula 2 Powerboats er letvægts racerbådskatamaraner af kulfiber med tophastigheder tæt mod 200 km/t og som accelerer hurtigere til 100 km i timen end en Lamborghini Murcielago LP640.

Grand Prix of Denmark bliver en af i alt 5 afdelinger af verdensmesterskabet under det internationale forbund UIM (Union Internationale Motonautique).

I 2018 sæsonen afvikles der race i Kaunas i Litauen, Aalborg, Tønsberg i Norge, Ribadouro i Portugal inden serien afsluttes i Colombo på Sri-Lanka. Der forventes at deltage op mod 35 kørere i serien, hvoraf vi ser frem til deltagelse af ikke under 20 til Grand Prix’et i Aalborg. Den kører, som har optjent flest point, efter at alle afdelinger er gennemført, kan efterfølgende kalde sig verdensmester.

Aalborg Regatta har været et årligt tilbagevendende arrangement på havnen i Aalborg siden 2012 med en bred vifte af maritime aktiviteter, underholdning og musik. Besøgstallet har været stigende siden starten.

”Vi er meget beærede over at være valgt som værter for F2 World – Grand Prix of Aalborg. Aalborg Regatta er en rigtig festlig begivenhed for aalborgensere i alle aldre. Sidste år prøvede vi for første gang at kombinere Regattaen med motorsport, da vi havde besøg af P1 Powerboats. Det var en stor succes såvel publikumsmæssigt som sportsligt, så nu er vi parate til at tage et trin op af stigen med en endnu større arrangement,” fortæller borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen.

”Racerbådenes Lamborghini, F2 Powerboats, kommer til Aalborg til juni næste år.  Det glæder vi glæder os til! Vi glæder os til en festlig og hurtig event, som kommer til at ligge fint i forbindelse med Aalborgs Regatta og med et fantastisk placering midt i hjertet af byen og den flotte havnefront,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, der støtter arrangementet.

Anders Bak Rasmussen, der som Promotor er ansvarlig for den sportslige afvikling af F2 afdelingen, supplerer: ”Aalborg har stolte traditioner for både at fostre dygtige racerbådskørere og afvikle fantastiske racerbådsstævner, og vi er glade for at samarbejdet med Aalborg Kommune nu har resulteret i dette arrangement. Limfjorden og Aalborg er de perfekte rammer for racerbådsløb, og der venter publikum en fantastisk oplevelse, når mere end 5.000 hestekræfter slippes løs på Limfjorden.” Anders Bak Rasmussen er tidligere Nordiske Mester i F2 klassen.

”Som national autoritet for Powerboat og jetskisporten i Danmark er DMU meget begejstrede over at være en del af et sådan verdensklassearrangement. Eventen er et perfekt match med vores øvrige motorsportsgrene i DMU – hvor fart, intensitet og de tilskuervenlige forhold er omdrejningspunktet. Ligeledes arbejder DMU hen imod flere af sådanne events – da det ligger i forlængelse af vores eventstrategi” afslutter Jonas Nygaard, Generalsekretær i Danmarks Motor Union (DMU).