Verdens bedste dartspillere skal kæmpe om VM-guldet i Esbjerg

Esbjerg bliver i efteråret 2021 darthovedstad for verdens dygtigste spillere, når VM i dart bliver afholdt i Sport & Event Park Esbjerg.
Esbjerg er stolte over at kunne afsløre sig som værtsby for verdensmesterskaberne i dart i 2021, efter den internationale dartorganisation, World Darts Federation (WDF) har udvalgt den danske VM-ansøgning som vindervisionen til årets VM i Japan, der i disse dage løber af stablen.

Esbjergenserne kan se frem til at få besøg fra hele verden, når de bedste dartspillere kommer fra nær og fjern for at dyste, når konkurrencen om VM-guldet sætter ind.

”Siden 2014 har Esbjerg været værter for den årlige dartturnering, Denmark Open og Denmark Masters. Vi er nu utrolig stolte af, at WDF har udvalgt vores ansøgning og udnævnt Esbjerg som værtsby for de kommende verdensmesterskaber i dart i 2021, og vi glæder os meget til at planlægge det største dart-event, som byen endnu har set,” siger borgmester, Johnny Søtrup.

En dansk vision
De sidste otte år har Dansk Dart Union (DDU), fordoblet antallet af medlemmer og klubber i Danmark. Interessen for dart er på sit højeste i nyere tid.
Hvert år afholder DDU dartturneringen, Denmark Open og Denmark Masters, i Esbjerg, hvor organisationen i samarbejde med Esbjerg og Sport & Event Park Esbjerg leverer en international dartturnering i verdensklasse, som hvert år tiltrækker mange kendte og internationale dartspillere.
DDU har længe været klar til at afholde en endnu større turnering for nationale og internationale spillere, og med et kommende verdensmesterskab i Danmark er drømmen nu blevet til virkelighed.
Carsten Jeppesen, Eliteudvalgsformand i Dansk Dart Union fortæller fra Japan:
“Tyskland havde et virkeligt godt bud på VM’et, men i sidste ende tror jeg, at DDU med vort engagement i WDF, og det faktum, at vi er kendt for at afholde fantastiske internationale events på know-how og kompetencer – og det gennemarbejdede præsentationsmateriale, gjorde udslaget. Dette er virkelig STORT for dartsporten i Danmark og skulle gerne sikre, at vi fortsætter vores nationale vækst i medlemstal, også i de næste mange år. Vi glæder os i DDU til sammen med Esbjerg og Sport Event Denmark at byde resten af verden velkommen til Esbjerg!”

Et succesfuldt samarbejde
Det er ikke noget nyt, at Esbjerg er vært internationale sportsbegivenheder, og sammen med den nationale partner, Sport Event Denmark ved de, hvordan de store turneringer kan give både spillere og publikum minder for livet.

”Vi har med vores ansøgning ramt lige i bulls eye i forhold til VM’et. Esbjerg har stor erfaring med international dart, og Danmark stor erfaring generelt med store, internationale sportsevents. Sammen vil vi de næste fire år arbejde hårdt på at lave et fantastisk VM, der vil sætte dart og Danmark på verdenskortet” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Esbjerg, Dansk Dart Union, Sport Event Denmark og Sport & Event Park Esbjerg er klar til at bruge alle de gode erfaringer fra tidligere turneringer i Esbjerg, når de samarbejder for at afholde det største og mest spektakulære verdensmesterskab som dartverdenen endnu har set i 2021.

Fakta om WDF VM Dart 2021
• Sted: Esbjerg, Sport & Event Park Esbjerg
• Antal deltagere: 550
• Antal nationer: 40
• Nationer der bød på VM: Tyskland, Danmark
• Partnere: Dansk Dart Union, Esbjerg Kommune, Sport Event Denmark, Sport & Event Park Esbjerg