WaterZ: Unge danske talenter skal kæmpe mod verdenseliten i Hvide Sande!

Med lidt over en uge til starten på PWA Windsurf World Cuppen i Hvide Sande er de sidste wildcards blevet uddelt.
WATERZ organisationen, som står bag, har delt 4 wildcards ud. For dem var det vigtigt, at de unge danske talenter blev vægtet i denne wildcard uddeling.

World Cuppen, som de 4 sejlere er blevet udtaget til, er windsurfingens svar på Formel 1. Den afdeling, som skal sejles i Hvide Sande i perioden 9. – 14. september 2017, trækker deltagere fra hele verden. Blandt de op til 96 deltagere er nogle af verdens bedste og hurtigste windsurfere.
Så når de 4 wildcard modtagere skal på vandet i Hvide Sande, kommer de i skarp konkurrence med erfarne og garvede sejlere.

Katrine Kock Frandsen, som er projektleder på WATERZ udtaler: ”Vi har valgt at prioriterer de unge sejlere, da der er en stor gruppe i Danmark, som har stort talent, men som skal udvikles. Det kan vi være med til at støtte op om, ved at give dem wildcards til denne worldcup afdeling i Hvide Sande”

WATERZ blev afviklet for første gang i 2010 og har gennem årene udviklet sig til Skandinaviens måske største vandsportsfestival. Det er anden gang at PWA World cuppen kommer til Hvide Sande.

”WATERZ har gennem de seneste år lagt flere grader på hvert år. I år glæder vi os derfor til at opleve en 360 ° event, der både favner en PWA World Tour og et bredt festivalprogram, der kan motivere, engagere og involvere tilskuere og tilrejsende,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som støtter eventen.

Katrine Kock Frandsen fortsætter: ”Festivalen slutter jo ikke, når de professionelle er færdige med at sejle om point til den samlede World Cup sejr. Når de er færdige, åbner vi for den store vandsports-folkefest, hvor både windsurfere, kitesurfere, wakeboardere, surfere og kajakroere samles. Denne del løber fra den 14. -17. september”

De fire wildcard modtagere er: Mads Jepsen – Peter Nors – Frederik Poser og Jonas Thyme

WATERZ afvikles af Den selvejende Institution WATERZ i samarbejde med Holmsland Klit Turistforening, Sport Event Denmark og Ringkøbing-Skjern Kommune.