Dansk sølv til VM i triatlon

Helle Frederiksen har netop vundet sølv ved VM i triatlon på den lange distance, som afvikles i Penticton i Canada. VM’et er ét af de fem VM’er, som i denne uge blev afviklet af det internationale triatlonforbund, ITU under navnet MultiSport World Championships Festival. Næste år er Fyn vært.

”Det var virkelig hårdt i dag, men jeg kørte mit eget ræs. Det er jeg stolt af, og jeg er stolt af min sølvmedalje ved dette VM,” siger Helle Frederiksen efter at have passeret mållinjen som nr. to efter australske Sarah Crowley.

For første gang nogen sinde har det internationale triatlonforbund, ITU, afviklet sine verdensmesterskaber i en såkaldt MultiSport Festival. I den forløbne uge er verdensmestre i den lange triatlon, duatlon, aquatlon, cross triatlon og aquabike i Penticton, Canada blevet fundet.

Ideen bag denne nye festival er at skabe en festlig ramme omkring triatlonsporten, hvor eliten konkurrerer på samme ruter som age group-deltagere, ligesom der er et åbent løb for øvrige deltagere.

Danmark skal næste år i begyndelsen af juli på Fyn være værter for denne ITU MultiSport World Championships Festival. Derfor har en delegation fra Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Fyn og Sport
Event Denmark været på besøg i Penticton for at blive klogere på konceptet:

”Helle har netop vundet sølv på den lange distance, som hun kører for første gang. Det lover godt! Sammen med Odense Triatlon Klub, Sport Event Fyn og Sport Event Denmark kan vi også tage god indsigt og inspiration med hjem fra Penticton, som bliver guld værd i forhold til vores forberedelser frem om næste år, hvor vi afvikler de fem vm’er på Fyn,” siger Morten Fenger, direktør, Dansk Triatlon Forbund, som også var manden, der på vegne af den danske delegation officielt fik overrakt depechen fra ITU og Penticton søndag aften.

Elite:
VM lang: 3000 m svømning – 120 km cykling – 30 km løb)
Guld: Sarah Crowley, AUS
Sølv: Helle Frederiksen, DEN
Bronze: Heather Wurtele, CAN