SWOOP mere end et VM

Når København og Peblinge Sø den fredag og lørdag 25. og 26. august er vært for det første verdensmesterskab i historien i faldskærmsdisciplinen Swoop Freestyle, er det samtidig en helt unik eventoplevelse, der venter tilskuerne lige midt i en af Europas ældste og mest historiske hovedstæder.

Med verdensklassesport i øjenhøjde og en festivaloplevelse fyldt med aktiviteter og opvisninger, får tilskuerne et indblik i en verden, mange ikke kender til. Publikum vil både blive underholdt af DJ’s, livemusik og akrobatiske luftopvisninger, men vil også selv få muligheden for at prøve kræfter med sporten.

Det er eksempelvis muligt at prøve tandemspring over København, selv lave indhold til storskærmen, springe i virtual reality faldskærm, bungeejumpe på Peblinge Sø eller løbe over søen i de såkaldte fun ballz, mens det selvfølgelig også er muligt at nyde forskelligt street food og drikkevarer langs bredden af Peblinge Sø.

Adrenalinpakket sportsfestival midt i storbyen
“Vi ønsker at skabe den helstøbte Swoop Freestyle eventoplevelse ved at tilbyde et væld af oplevelser, der giver publikum en festivalstemning med både verdensklasse sport og underholdende aktiveringsmuligheder. Med den massive mængde af tilskuere ved sportevents i storbyen, er det altafgørende, at publikum stimuleres og lever sig ind i sporten,” siger George Blythe, CEO i eventvirksomheden A. Sports, der arrangerer Swoop Freestyle VM.

Ved at tage faldskærmssporten, der typisk udøves ude på en flyveplads midt i ingenting, ind til storbyen, giver man både værtsbyen og alle de lokale aktører store muligheder for at arbejde med potentielle brugere.

“Vi har masser af digitale tiltag, som fx en feature fra en samarbejdspartner der lancerer en banebrydende digital løsning, der kan samle livefeed fra tilskuernes smartphones i små, lækre brugergenererede videoer som inkorporeres i storskærm- såvel som liveproduktionen. Fan-genereret content er fremtiden,” fortæller George Blythe og pointerer, at missionen med Swoop Freestyle er at bygge en verdensmesterskabsserie i verdens fedeste storbyer som man eksempelvis ser i Formel1.

PROGRAM for FAI Swoop Freestyle World Championship 2017

Fredag den 25. august – Swoop Training Swoop og Night Lights
15.00-15.30 – Highlights fra 2016 på storskærm
16.00-18.00 – Swoop Training – runde 1 og 2
18.00-18.15 – Opvisning med Fly Boards
18.15-21.00 – Swoop Sessions, livemusik
18.15-21.00 – Stand Up Paddling, 4-mands boards, konkurrence om VIP-billetter til VM i SUP
21.15-21.45 – Swoop Night Lights (luftopvisning med natspring, oplyste dragter og pyroteknik)

Lørdag den 26. august – Swoop Qualifying og Swoop Finals
12.00-12.30 – Swoop Sessions, livemusik
12.00-12.45 – Stand Up Paddling, 4-mands boards, konkurrence om VIP-billetter til VM i SUP
12.30-12.45 – Opvisning med fly boards
13.00-15.00 – Swoop Qualifying, runde 1 og 2
15.00-15.20 – Swoop Sessions, livemusik med Waqas
15.00-15.45 – Stand Up Paddling, 4-mands boards, konkurrence om VIP-billetter til VM i SUP
15.30-15.45 – Opvisning med wingsuit, BASE og Acro paragliding
16.00-18.00 – Swoop Finals, runde 1 og 2 samt præmieceremoni – hvem bliver verdensmester?
18.15-21.00 – Swoop Sessions, livemusik og meet and greet med atleterne
18.15-21.00 – Stand Up Paddling, 4-mands boards, konkurrence om VIP-billetter til VM i SUP

Øvrige aktiviteter begge dage:
– Tandemspring over København fra Fælledparken (se bookinglink og priser her)
– Water blob (leje)
– Floading couches (leje)
– Fun ballz (leje)
– Virtual Reality parachuting (leje)
– Bungeejump (leje)

FAKTA:

FAI Swoop Freestyle World Championship
– Foregår i uge 34 med opvarmningsrunde og luftopvisning fredag den 25. august og kvalifikation og finale lørdag den 26. august.
– Sted: Peblinge Sø ved Dronning Louises Bro.
– 18 faldskærmspiloter fra 10 lande deltager, heriblandt danske Christian Webber.
– Det er det første verdensmesterskab i freestyle swooping nogensinde