Internationalt GOLD LABEL til Copenhagen Half Marathon!

Som det første gadeløb i Norden og et af verdens hurtigste halvmaratonløb har Copenhagen Half Marathon fået tildelt Det Internationale Atletik Forbunds fornemmeste anerkendelse i form af et IAAF Road Race Gold Label.

Allerede i løbets 3. leveår har Copenhagen Half Marathon opnået en placering i toppen af den internationale superliga over løb. Den konkrete anerkendelse er et guldlabel fra Det Internationale Atletik Forbund, IAAF, som kun i alt 14 halvmaratonløb i verden har – ud af de mange tusind halvmaratonløb, der hvert år afvikles overalt på kloden.

“Guldet er fuldt fortjent. Copenhagen Half Marathon er på niveau med verdens allermest prestigefyldte løb, bl.a. London, Berlin og New York. CPH Half-arrangørerne har formået at gøre eventen til en begivenhed, løberne er stolte af at være en del af, og som de taler om før, under og efter løbet,” lyder det fra David Katz, der er en af verdens mest anerkendte løbstekniske eksperter.

Katz er tilknyttet IAAF og har næsten 40 års erfaring som finish line coordinator for bl.a. New York og Boston Marathon. David Katz har de seneste to år overværet og gennemgået Copenhagen Half Marathon for de detaljer, elementer og finesser, der nu har ført løbet op i toppen af verdens fornemmeste liga over løb. Se interview med David Katz HER.

CPH Halfs partnere udtaler tilfredshed med det netop tildelte guldlabel:

Sport Event Denmark: “CPH Half er nu i den meget lille eksklusive gruppe af halvmaratonløb, som har fået tildelt Det Internationale Atletik Forbunds allerfineste udmærkelse, et gold label. Siden Danmark var vært for VM i halvmaraton i 2014, har vi arbejdet på at få netop dette gold label. Vi håber naturligvis på, at det vil give endnu flere deltagere fra både ind- og udland, som kan være med til at skabe en løbefest i hjertet af København,” udtaler direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov.

Wonderful Copenhagen: “Det er så velfortjent at arrangørerne og byen bag CPH Half bliver belønnet med en IAAF Gold Label. Grundlaget blev lagt med VM Halvmarathon 2014 og er siden udbygget med to yderst succesfulde afviklinger af CPH Half til glæde for danske og internationale løbere og tilskuere. Jeg er sikker på, at IAAF Gold Label vil få yderligere internationale løbere til at finde vejen til København og dermed sikre endnu mere succes i mange år fremover,” siger Lars Vallentin, Head of Events i Wonderful Copenhagen.

Frederiksberg Kommune: “Det er fuldt fortjent med denne anerkendelse til Copenhagen Half. Løbet er meget velorganiseret og er i løbet af få år blevet en påskønnet begivenhed i hovedstaden, som vi alle glæder os til i lang tid i forvejen. På Frederiksberg er vi særligt glade for at løbere og tilskuere oplever byens mest ikoniske strækning – Frederiksberg Allé – undervejs i løbet. Vi glæder os til at byde løberne velkommen igen til efteråret”, siger Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj.

Nordea-fonden: “Vi er glade for, at mange motionister får mulighed får at opleve og deltage i et løb i absolut verdensklasse,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Endelig er arrangørerne særdeles stolte over det fornemme guldlabel – og bruger det til fortsat at udvikle på Danmarks verdensklasseløb.

Sparta: “Vi er utroligt stolte af at have opnået guld i løbet af kun tre år. Det er en kæmpe cadeau, der vidner om, at det virkelig er lykkedes os at skabe et unikt event på det danske marked. Et event, der med en række vigtige aktører i ryggen beviser, at København hører til i løbebyernes verdenselite. Men guldet betyder ikke, at vi hviler på laurbærrene. Vi vil fortsætte vores arbejde med bl.a. inddragelse af teknologi, andre eventaktører og erhvervslivet. Der er fortsat fremskridt og sejre at stræbe efter,” fortæller Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Dansk Atletik Forbund: “Da vi efter VM Halvmaraton i 2014 besluttede os for at arbejde på et årligt tilbagevendende løb af international klasse, Københavns svar på de helt store maratonløb, var et Gold Label et meget ambitiøst mål, men også et mål, som hvis vi nåede det, ville vise, at vores ambition faktisk var og er realistisk. At opnå denne status i det blot 3. år fortæller rigtigt meget om energien i den danske løbeverden. Vi er på mange måder et lille land og et lille marked, men denne seneste anerkendelse er blot med til at bekræfte, at inden for løb er Danmark reelt en stormagt,” udtaler Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

Hermed oversigt over verdens 14 halvmaratonløb, der har opnået IAAF Gold Label – listet i kalenderrækkefølge:

• 12. marts 2017: RomaOstia Half Marathon (Rom | Italien)
• 19. marts 2017: EDP Half Marathon of Lisbon (Lissabon | Portugal)
• 1. april 2017: Sportisimo Prague Half Marathon (Prag | Tjekkiet)
• 23. april 2017: Gifu Seiryu Half Marathon (Gifu | Japan)
• 23. april 2017: Yangzhou Jianzhen International Half Marathon (Yangzhou | Kina)
• 30. april 2017: Vodafone Istanbul Half Marathon (Istanbul | Tyrkiet)
• 20. maj 2017: Mattoni Karlovy Vary Half Marathon (Karlovy Vary | Tjekkiet)
• 3. juni 2017: Mattoni Ceske Budejovice Half Marathon (Ceské Budejovice | Tjekkiet)
• 24. juni 2017: Mattoni Olomouc Half Marathon (Olomouc | Tjekkiet)
• 30. juli 2017: Media Maraton de Bogota (Bogota | Colombia)
• 16. september 2017: Mattoni Ústí nad Labem Half MarathonÚstí nad (Labem | Tjekkiet)
• 17. september 2017: Copenhagen Half Marathon (København | Danmark)
• 15. oktober 2017: Rock ‘n’ Roll Lisbon Half Marathon Santander Totta RTP (Lissabon | Portugal)
• 22. oktober 2017: Medio Maraton Valencia Trinidad Alfonso (Valencia | Spanien)

OM CPH Half
Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
Bidragsyder: Nordea-fonden
Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Wonderful Copenhagen og Bevæg dig for livet – Løb
Deltagere: 22.000 heraf 17 pct. udenlandske fra 104 nationer
Dato: Søndag 17. sept. 2017
Læs meget mere på www.cphhalf.dk
#cphhalf og #sporteventDK