Danmark vært for VM i kano og kajak sprint 2021

Danmark fik i dag tildelt VM i kano og kajak sprint 2021 efter en bud-sprint, der var ethvert VM værdigt. På det internationale kano og kajakforbund, ICF’s, bestyrelsesmøde i Manchester var der kamp til stregen mellem bud fra de stærke nationer Canada, Polen, Rumænien og Danmark.

”Vi vandt en vanvittig sprint med flere rotag i dag og er super glade for og stolte af at kunne kalde os VM-værter i 2021. Sammen med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, København, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommune skal vi nu til at trække i arbejdstøjet for alvor,” siger Ole Tikjøb, som er formand for Dansk Kano og Kajakforbund. Ole Tikjøb var i Manchester og bød i dag sammen med repræsentanter fra Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune på VM kano og kajak-sprint 2021 til afvikling på et nyrenoveret anlæg på Bagsværd Sø.

Dansk Kano og Kajak Forbund kan fejre 100 års jubilæum i 2021, og det var én af budskaberne i det danske vinderbud. Udover 100 års-jubilæet lægger Danmark op til, at VM’et i 2021 skal række ud til 100 nationer i et forsøg på at udbrede kendskabet til kano og kajaksporten samt dele erfaringer i sporten internationalt.

”Det er ikke en hemmelighed, at specielt Canada var storfavorit til at løbe med værtskabet for VM 2021 i kano og kajak sprint. Men som i al sport handler det om både at gøre sine forberedelser og ikke mindst præstere på dagen. Det gjorde vi i dag. Danmark havde en meget overbevisende præsentation, som på én gang både byggede på 100 års-jubilæet og på vores forslag om et 100 nationers outreach-program,” fortæller Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som har været den drivende kraft i udformningen af det danske bud.

Også fra Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune er der stor glæde over at have vundet VM-værtskabet:

”Det er fantastisk, at vi får VM i kano og kajaksprint til københavnsområdet i 2021. Vi er en nation med tætte bånd til vandet, og Danmark er med helt i front, når der padles om medaljer – og derfor er det storartet, at vi har halet værtskabet i land. Med verdensmesterskabet i kano og kajaksprint i 2021 tilføjer vi endnu et stort, internationalt sportsevent i vores kalender,” siger Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

VM skal afvikles på Bagsværd Sø, og i Gladsaxe Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune ser borgmestrene frem til at kunne byde de mange deltagere og internationale gæster velkommen til et nyrenoveret anlæg i 2021:

”Det er dejligt, at vi igen formår at tiltrække en stor international begivenhed til Danmarks Rostadion i vores naturskønne omgivelser på Bagsværd Sø, og vi ser frem til at tage i mod vm-deltagerne på et topmoderne og nyrenoveret anlæg”, siger Karin Søjberg Holst (A), borgmester i Gladsaxe.

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani siger: ” Det bliver dejligt med et nyrenoveret anlæg, hvor der er optimale muligheder for både professionelle og motionister. Vi glæder os til at kunne tage det i bruge og vise det frem til lokale og internationale kano- og kajakentusiaster.”

Om VM i kano og kajak sprint 2021
5 dage i september 2021
Sted: Bagsværd Sø – nyt anlæg, som forventes færdigt i foråret 2020
Antal deltagere: 1.400
Antal nationer: 100
Nationer, der bød på VM: Canada, Polen, Rumænien, Danmark. Stemmerne blev 15-4 til Danmark over Canada.