Volvo Ocean Race besøger Aarhus

Verdens længste, og en af de mest spektakulære, kapsejladser kommer til Aarhus. 22. juni 2018 sejler den verdensomspændende havkapsejlads Volvo Ocean Race ind i havnebassinet ved Dokk1. Dermed markerer Aarhus sig igen blandt en af verdens førende byer inden for sejlsportsevents.

For første gang i løbets 44-årige historie kommer den verdensomspændende havkapsejlads Volvo Ocean Race til Danmark. Det sker, når bådene på deres 45.000 sømil lange kapsejlads sejler ind i havnen i Aarhus den 22. juni 2018.

”Inden for sejlsportsevents er Aarhus en af verdens førende byer, og det bliver for alvor slået fast til sommer næste år, når først Volvo Ocean Race og sidenhen VM i de olympiske bådklasser boltrer sig lige uden for byen. Der venter store oplevelser for byens borgere og gæster – og igen en omfattende international opmærksomhed, som gavner byens vækst og udvikling,” siger Borgmester Jacob Bundsgaard.

Volvo Ocean Race skydes i gang i den spanske by Alicante i oktober. Forude venter 12 stop fordelt på fire oceaner og hele seks kontinenter. Aarhus bliver det, der officielt hedder ”Mark of the Course”. Det betyder, at bådene sejler ind i havnen, hvor de skal vende i inderhavnen lige ud for Dokk1 på den sidste etape mellem svenske Göteborg og hollandske Haag.

”Det bliver en helt enestående oplevelse. Publikum vil kunne stå på den nye havnefront og på allernærmeste hold kunne følge de imponerende både. Det bliver på alle måder en fantastisk optakt til et spektakulært sejlsportsår i Aarhus,” siger rådmand for kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Volvo Ocean Race rammer Aarhus kun få uger inden byen i august 2018 er vært for VM i samtlige olympiske bådklasser. En begivenhed, der ventes at tiltrække 1500 sejlere og op mod 400.000 tilskuere. Det er Aarhus Kommune, Sailing Aarhus og Sport Event Denmark, der har været med til at sikre begge begivenheder.

”Aarhus har på enestående vis manifesteret sig som sejlenes by gennem de seneste mange år med en lang række store, internationale sejlevents. I 2018 sætter vi fulde sejl med først dette Volvo Ocean Race ”Mark of the Course” for dernæst at komme op og plane halvanden måned senere med VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.
Volvo Ocean Race er den ultimative maraton på tværs af verdenshavene. Verdens bedste sejlere konkurrerer på nogle af sejlsportens sværeste oceaner.

“Holdene vil være på den afsluttende strækning af den 45.000 sømil lange kapsejllads, når de kommer til Aarhus. Det vil være en stor udfordring at runde mærket i Aarhus og jeg er sikker på, at det danske publikum til give dem en stor velkomst,” siger CEO i Volvo Ocean Race Mark Turner.
Volvo Ocean Race følges traditionelt af millioner af fans på verdensplan. Dermed giver begivenheden maksimal eksponering af Danmark og Aarhus ikke mindst som sejlsportseventby og det efterfølgende VM.
“Vi glæder os helt vildt. Det bliver som at få en julegave seks måneder for tidligt. Med Volvo Ocean Race til Aarhus bliver rigtig mange sejlsportsinteresseredes største ønsker opfyldt. Vi glæder os til at tage imod de lynhurtige kapsejladsbåde, når de runder Slettehage Fyr, og følge dem til de runder kapsejladsmærket midt i hjertet af Aarhus og stikker næsen ud i Aarhusbugten igen for at gennemføre finalesejladserne til Holland. Det er aldrig sket før i Volvo Ocean Race, at bådene laver en så spektakulær mærkevending, Aarhus kommer til at skrive sejlsportshistorie.” siger Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus.

Aarhus bliver ikke det eneste danske islæt i det kommende Volvo Ocean Race. Vindmølle-giganten Vestas, der har hovedsæde i Aarhus, har netop offentliggjort, at de igen har en båd med i kapsejladsen. Bådens officielle navn bliver ”Vestas 11Th Hour Racing”.
“Volvo Ocean Race er en stærk platform, der understøtter Vestas’ strategi, og som giver os en unik mulighed for a promovere vores nye vision samt fremvise vores bæredygtige energiløsninger til vores kunder. Derudover er det en stor glæde for Vestas, at vi sammen med Aarhus Kommune har formået at få Volvo Ocean Race til at lægge vejen forbi Aarhus og hermed være til glæde byen og området og vores mange medarbejdere i regionen,” siger Anders Runevad, administrerende direktør i Vestas.

Danmark har en lang historie i Volvo Ocean Race. I dag er endnu et kapitel blevet tilføjet med Aarhus som ”Mark of the Course”. 23 danske sejlere og to danske både deltaget. SAS Baia Viking i 1985-1986 og Team Vestas Wind i 2014-15.

Den 13. udgave af Volvo Ocean Race slutter i hollandske regeringsby Haag, der målet efter at holdene har været forbi Aarhus.