EURO 2020 klædt på til folkefest

EM i fodbold 2020 bliver en fest for fodbolden i Danmark. På en stort anlagt kick-off-event løftede det europæiske fodboldforbund, UEFA, i dag sløret for, hvordan slutrunden grafisk vil udspille sig i de 13 værtsbyer op til og under mesterskabet: Festlige farver og figurer vil danne bro mellem spillere, hold, tilskuere og nationer.

I 2020 kan EM i fodbold fejre 60år. Det festligholder UEFA med 13 værtsbyer. København er én af dem, der er vært for tre puljekampe og en ottendedelsfinale. UEFA er i den forbindelse på road tour for at præsentere den visuelle linje for mesterskabet. I dag var turen kommet til København.

Fodboldens gæster blev i den Sorte Diamant præsenteret for festlige og glade farver, runde former og broer fra de 13 værtsbyer. UEFA har valgt en bro som symbol på EM2020. København har her spillet gang- og cykelbroen Cirkelbroen, der forbinder Christiansbro med Applebys Plads, på banen. Cirkelbroen, som er skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, er en moderne bro, der udfordrer og udvikler byens rum og skaber et helt nyt mødested – ligesom fodbolden i Europa.

Det er DBU, der sammen med bl.a. København står som værter. Ambitionen er, udover at afvikle en megaevent i topklasse, at give bolden op til en fodboldfest i hele landet og benytte den internationale opmærksomhed som en platform til at brande Københavns og regionens styrkepositioner indenfor både idræt, kultur og erhverv og Danmark som sporteventnation.

Hele vejen frem mod 2020 vil DBU arbejde tæt sammen med bl.a. Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og øvrige interessenter og samarbejdspartnere for at sikre, at EM i fodbold 2020 skaber unikke oplevelser for borgere og besøgende.

Citater
UEFA, Allan Hansen, medlem af UEFA’s eksekutivkomité:
– For mig er det unikt, at man går ud i 13 byer og faktisk bruger EM til at vise, hvad det er, fodbolden kan. Nemlig at forene lande og fans. Og derfor er broen i logoet et fantastisk valg.
Read more at http://www.dbu.dk/Nyheder/2016/November/EM2020_logo_praesentation#LOY6VR3bOIQqHMC0.99

Dansk Bold-Spil Union (DBU), Jesper Møller, formand:
– EURO2020 skal være en fodboldfest for hele landet, børn og voksne, fans og frivillige. Vi vil sammen med samarbejdspartnere give hele Danmark fire formidable kampe og fodboldoplevelser, der viser, hvordan fodbold giver et særligt fællesskab, der kan samle hele landet.

Københavns Kommune, Frank Jensen, overborgmester:
-EURO2020 er en af verdens allerstørste arrangementer, som samler os alle. Som vært vil København skabe et stærkt fællesskab, så vi får en storslået fodboldfest for alle danskere – til gavn for sportsforeninger, erhvervsliv og alle idrætsglade.

Sport Event Denmark, Lars Lundov. Direktør:
-I Danmark arbejder værtsby, forbund og Sport Event Denmark sammen i eventtrekanten. Sammen repræsenterer vi hele Danmark. Med EM i fodbold 2020 vil vi samle alle vores samarbejdspartnere, så hele nationen bliver en del af fejringen.

Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester:
-EM i fodbold i 2020 bliver en kæmpe folkefest, som skal samle københavnerne og kunne mærkes i hele byen – også når fodboldstjernerne er taget hjem igen. Det er vores mål, at Københavns værtskab for EURO2020 skal være med til at udvikle københavnsk fodbold og styrke foreningslivet.

Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør, Wonderful Copenhagen.
EM i fodbold bliver en stor manifestation af Københavns position som en af verdens førende sportsbyer. Samtidig ser vi frem til både at byde de mange tilrejsende publikummer og officials velkommen til den danske hovedstad og til at benytte europamesterskabet til at øge det internationale kendskab til København og hele metropolregionen Greater Copenhagen.

Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand, Region Hovedstaden
Millioner af mennesker over hele Europa og resten af verden vil kigge med på Tv-skærmene, når spillerne løber på banen til EM her i Greater Copenhagen. Det sætter os på verdenskortet, og vi kommer i masser af menneskers bevidsthed. Mennesker, som enten får lyst til at rejse på ferie og besøge vores metropol-region eller virksomhedsejere, som måske tænker Greater Copenhagen ind som et sted at placere sin virksomhed. Jeg glæder mig derfor over, at EM kommer til at finde sted hos os. Vi har en overordnet ambition om at tiltrække store internationale begivenheder, som kan være med til at skabe jobs for masser af menneske her i metropolen og generere vækst på sigt.

FAKTA
EM2020: 13 værtsbyer, 24 hold
At være værtsby garanterer ikke det pågældende land at blive kvalificeret til slutspillet.

England: London (semifinale og finale)
Tyskland: München
Aserbajdsjan: Baku
Rusland: Sankt Petersborg
Italien: Rom
Danmark: København
Rumænien: Bukarest
Holland: Amsterdam
Irland: Dublin
Spanien: Bilbao
Ungarn: Budapest
Belgien: Bruxelles
Skotland: Glasgow