Week of Peaks i 2018 – 4 TRI-VMer på en uge

Fyn bliver hjemmebane for en gigantisk triatlonfestival i 2018, med ikke færre end fire VM’er afholdt på en uge. Det har det internationale triatlonforbund, ITU, netop besluttet på deres møde i eksekutiv komitéen i Japan. Mens Danmark fik tildelt 2018 fik Canada tildelt 2017. Også Polen og Japan havde budt ind.

”Multisport Festivallen er en innovativ idé, som giver multisportsatleter mulighed for at konkurrere i flere forskellige VM-konkurrencer. Indtil nu har age group-atleter ofte været nødt til at prioritere et mesterskab frem for et andet. Nu vil de være i stand til at kombinere begge oplevelser i én familievenlig og spektakulær uge. Danmark præsenterede et fremragende bud, og jeg er slet ikke i tvivl om, at de vil afholde en fænomenal festival,” sagde ITU præsident og IOC-medlem Marisol Casado efter tildelingen af værtskaberne.

”Dansk Triatlon Forbund er vilde med konceptet bag ITU Multisport Festival. Vi glæder os til i samarbejde med Sport Event Denmark, Sport Event Fyn og ikke mindst de fynske Triatlonklubber at afholde fire forskellige VM’er på en uge. Vi glæder os til at få sat endnu mere fokus på triatlon i Danmark – få vist Danmark og ikke mindst Fyn frem i den internationale TRI verden. Sidst men ikke mindst glæder vi os til at vise at triatlon er meget mere end halve og hele jernmandskonkurrencer,” siger Morten Fenger, direktør Dansk Triatlon Forbund.

Multisportsfestivallen i 2017 bliver det internationale triatlonforbunds debut med et koncept, hvor fire VM’er afvikles samme sted i løbet af en uges tid. Canada bliver vært i 2017 og Danmark året efter.

Den danske vision er en ”Week of Peaks” i 2018 på Fyn med store VM-resultater, store publikumsoplevelser og en masse involvering af deltagerne i de mange sideevents.

”Fire fluer med et smæk! Vi har valgt at kalde det Weeks of Peaks. Det internationale triatlonforbund – der er en del af den olympiske bevægelse – har udvist stor tillid til Danmark ved at tildele os værtsskabet for deres nye, ugelange triatlonfestival i 2018 med ikke færre end 4 VM’er og et hav af workshops og seminarer for alle!  Det bekræfter, at den danske indsats med store, internationale mesterskaber på mange områder er i superligaen for internationalt eventarbejde,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, som sammen med Dansk Triatlon Forbund og Sport Event Fyn har stået bag det danske bud.

”Jeg er sikker på, at vi med det fælles fynske samarbejde, hvor vi supplerer hinanden i stedet for at konkurrere, går i den helt rigtige retning. Tiltrækningen af ITU Multisport Festival viser, at vi som ø ofte har flere strenge at spille på end de værtsbyer, vi konkurrerer med rundt om i verden, og det er et rigtigt stærkt signal, vi kan sende, når vi står sammen – også med Sport Event Denmark og Dansk Triatlon Forbund – og kan tilbyde et stærkt organisatorisk fundament for eventen,” siger næstformand for Sport Event Fyn, Jane Jegind.

FAKTA om ITU Multisport Festival 2018
• Fire VM’er på en uge (VM i duatlon, VM i Cross triatlon, VM i Aquatlon og VM på den lange distance)
• Sted: Fyn – Odense, Middelfart og Svendborg
• Debut: 2017 (Canada) 2018 (Danmark)
• Arrangører: Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Denmark og Sport Event Fyn.
• Modkandidater: Polen, Japan og Canada
• I 2014 var der i alt 2.107 deltagere i de 4 VM’er, som blev afviklet forskellige steder rundt omkring i verden.