Ærgerlig Jager i flot World Cup finale-set-up

Det lykkedes hverken for Maja Jager (verdensmester og Årets Sportsnavn i Danmark i 2013) eller Johan Weiss at stryge til tops ved World Cup-finalerne i bueskydning i Kongens Have i Odense.

Recurve-guldet tilfaldt i stedet Ki Bo-Bae, Sydkorea (damer) og Brady Ellison, USA (herrer), mens danskerne røg ud i 1. runde/kvartfinalerne efter nederlag til henholdsvis Tan Ya-Ting (Taiwan) og Ku Bonchan (Sydkorea).

Søndagens mixed team-finale mellem Danmark (Maja/Johan) og Sydkorea (Misun Choi/Woojin Kim) endte 1-5.

Compound-disciplinen var i fokus i går i de eventyrlige rammer i hjertet af Odense. Læs mere her.

Alt i alt blåstempler sportschef i Bueskydning Danmark, Allan Grønkjær, weekendens rød-hvide præstationer.

”Hvad specifikt angår Maja Jager, så skulle World Cup-finalen bruges til at bevise, at hun stadig kan skyde med i verdenstoppen. Det gjorde Maja i kvartfinalen, hvor hun tvang den 1. seedede ud i en lang, tæt match. Der blev skudt på verdensklasse-niveau hele vejen rundt. Jeg håber endvidere, at hele World Cup’en har inspireret vores unge talenter,” siger Allan Grønkjær.

24-årige Maja Jager havde nok håbet på, men ikke forventet et avancement til semifinalerne.

”Det var ærgerligt, for jeg havde chancerne, men jeg skulle levere en 10’er i det sidste skud i femte sæt for at få uafgjort. Det skete ikke – kald det bare et for stort pres. Jeg fik trods alt vist en masse god skydning, det er jeg glad for,” siger Maja Jager, som høstede store bifald på den fynske hjemmebane – ikke mindst da hun skød tre 10’ere i træk i fjerde sæt.

Jager og Weiss var som indikeret i indledningen oppe mod overmagten i mixed team-slutkampen.

”Sydkorea er et godt hold, og det var ingen skam at tabe. Det er altid specielt at konkurrere på hjemmebane, for der er flere ting at forholde sig til. Opbakningen vil vi aldrig glemme,” siger Johan Weiss.

Rolf Lind, formand for Bueskydning Danmark, ser tilbage på måneders forberedelser samt en forrygende afviklings-weekend.

”Jeg er meget stolt over den indsats, der er leveret. Tak til de uundværlige frivillige kræfter, World Archery, Sport Event Denmark og Sport Event Fyn. Det glæder mig naturligvis, at bueskydning bliver promoveret i stor stil. Jeg er samtidig meget tilfreds med, at især Sport Event Fyn – via eventen i Kongens Have – får styrket diverse erhvervsrelationer til udlandet. Den slags er med til at skabe merværdi, ligesom vores afvikling af Skolernes World Cup var en gedigen succes. Tænk sig: 400 fynske 5. og 6. klasses-elever har pludselig fået et unikt indblik i bueskydning,” siger en smilende Rolf Lind og supplerer:

”At afvikle en World Cup-finale giver for alvor mening, når bevidstheden om bueskydning øges, og nye medlemmer tiltrækkes.”

Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, er deslige tilfreds.

”Vi ramte plet med World Cup-finalerne i bueskydning i Kongens Have i Odense: Intense og tætte konkurrencer, smukke rammer i strålende vejr og et professionelt samarbejde i event-trekanten. I samarbejde med Sport Event Fyn og Bueskydning Danmark fik vi på fineste vis løftet arven fra VM i bueskydning sidste år i København,” siger Lars Lundov.

By- og kulturrådmand i Odense Kommune samt næstformand i Sport Event Fyn, Jane Jegind (V), uddelte søndag præmier til herre-recurve-skytterne.

”Solskin, spændte buer, afslappet stemning og Odense Slot som bagtæppe. Jeg synes, Odense sammen med Sport Event Denmark og Bueskydning Danmark fik skabt en eventyrlig kulisse for World Cup-finalerne i bueskydning, en kulisse, som absolut kan måle sig med de andre spektakulære steder i verden, hvor pilene tidligere er blevet sendt af sted. Det har været en fornøjelse at overvære, hvordan vi med denne event rykkede oplevelsen af nogle af verdens allerbedste atleter ud i byrummet, så forbipasserende fynboer kunne komme helt tæt på og mærke suset,” siger Jane Jegind.