Løbsrekord ved CPH Half

Løbsrekord for både mænd og kvinder! Europas hurtigste halvmaratonrute! Og rekordantal udenlandske deltagere løb Copenhagen Half Marathon i hjertet af København og Frederiksberg.

Europas hurtigste halvmaratonrute med ikke færre end syv mand under én time. Denne søndag stod i rekordernes tegn, og endnu en gang rullede København løberen ud for en løbefest i byens centrum.
Dette års mandlige CPH Half-vinder, James Mwangi Wangari (KEN) og for kvinderne, Hiwot Gebrekidan Gebremaryam (ETH), tegnede sig for løbsrekorderne.

“Tillykke til alle involverede i dette fantastiske event, der er en sand løbefest gennem Københavns gader. Tillykke til alle deltagerne, lige fra vinderne til de allersidste løbere, som krydsede målstregen i dag. Og tillykke til arrangørerne og Københavns indbyggere,” siger David Katz, løbsteknisk ekspert fra det internationale atletikforbund, IAAF.

“Ruten er designet til rekorder! Det viser dagens resultater med al tydelighed. Løbsrekord for både mænd og kvinder. Med syv løbere under en time kan vi også godt sige, at vi er blandt de hurtigste halvmaratonruter i verden. Og det endda med en vind, som ikke ligefrem hjalp. Og mon ikke også blandt de knap 22,000 motionister er en lang række personlige rekorder,” siger Jakob Larsen, direktør, Dansk Atletik Forbund, som samtidigt sender en stor tak til de 900 frivillige, som var med til at sikre, at CPH Half løb af stablen.

Dorte Vibjerg, direktør, Sparta, støtter op:

“Med dette års CPH Half demonstrerer vi, at vi ikke alene har skabt en unik løbeevent i Danmark men også Europas hurtigste halvmaratondistance, som appellerer til både elite og motionister fra ind-og udland. Vores håb er, at netop den hurtige rute også i fremtiden vil tiltrække løbere fra nær og fjern.”

Det rekordstore antal udenlandske deltagere vækker også glæde hos Sport Event Denmark, som igen i går er partner på løbet.

“Copenhagen Half Marathon er den direkte arv fra VM i halvmaraton i 2014. I år satte CPH Half flere rekorder. Det er specielt glædeligt, at der i år var rekordstor udenlandsk deltagelse. Det er med til at brande Danmarks som både løbenation og destination,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Samme melding kommer fra kultur- og fritidsborgmesteren i København:

“Det er helt fantastisk med de mange rekorder. CPH Half er og bliver en stor succes – både for løberne, tilskuerne og for København som by. Begivenheder som halvmaraton er i den grad med til at understrege, at København er en af de førende sportsbyer i verden,” siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF).

Frederiksberg er en aktiv og levende by, der lægger vægt på aktiviteter og oplevelser for alle. Derfor er det en stor fornøjelse for byen at lægge asfalt til et så stort motionsløb, og Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj (C) kan tilslutte sig de øvrige partneres tilfredshed med løbet:

“Frederiksberg Allé er blevet en ikonisk del af CPH Half med sin flagallé som hyldest til de knap 22,000 løbere. Jeg håber de alle tager gode minder og billeder med sig fra dagens 21 km, så de får lyst til at komme tilbage til næste år.”

Vindere:
Mænd: James Mwangi Wangari (KEN): 59.07
Kvinder: Hiwot Gebrekidan Gebremaryam (ETH): 1.08.00

CPH Half var samtidigt dansk mesterskab.

Danske mestre:
Mænd: Thijs Nijhuis (Viborg AM): 1.05,57 -Først gang at en mandlig, dansk løber bliver dansk mester på 1500m bane og halvmaraton indenfor samme år.
Kvinder: Louise Langelund Batting (Aarhus 1900): 1.15,18 (pr)

FAKTA OM COPENHAGEN HALF MARATHON
Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
Bidragsyder: Nordea-fonden
Samarbejdspartnere: Bevæg dig for livet – Løb, Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Wonderful Copenhagen
Deltagere: Knap 22,000 heraf 3600 udenlandske fra 104 nationer
Næste år: 17. sept. 2017
Læs meget mere på www.cphhalf.dk
#cphhalf og #sporteventDK