Kongelig deltagelse ved Dragon Gold Cup 2016

H.K.H Kronprinsen deltager sammen med 239 internationale sejlere den traditionsrige drage-kapsejlads, som i den kommende uge afvikles på den danske riviera i Kongernes Nordsjælland. H.K.H. Prins Henrik vil denne gang være at finde blandt publikum.

Nyligt tilbagevendt til Danmark fra De Olympiske Lege i Rio deltager Kronprinsen sammen med den øvrige besætning på båden Nanoq i årets Dragon Gold Cup i Hornbæk. H.K.H. Prins Henrik, der tidligere også har sejlet Drage og deltaget i Dragon Gold Cup, kommer også til Hornbæk, men vil i år overvære kapsejladserne fra sidelinjen.

I alt 80 besætninger er tilmeldt stævnet og skal dyste om en af verdens mest prestigefulde pokaler.

”Vi glæder os til at afholde Dragon Gold Cup i Hornbæk og til at byde alle 240 sejlere velkommen,” siger Julian Isherwood, formand for Hornbæk Bådeklub og stævneleder for årets Dragon Gold Cup.

Hos Sport Event Denmark, der arbejder for at tiltrække og afholde internationale sport events i Danmark, fremhæver direktør Lars Lundov den kongelige opbakning til dansk idræt.

”Mange internationale mesterskaber har haft fornøjelsen af at få kongeligt besøg. Vi er meget beærede over, at Kronprinsen denne sommer sætter kursen mod Hornbæk for at deltage som sejler i Dragon Gold Cup,” siger han.

Startede i 1937

Dragon Gold Cup er et af de ældste af de tilbagevendende stævner i sejlerkalenderen. Den blev sejlet første gang i 1937, da pokalen blev skænket til Drageklassen af skotske Clyde Yacht Clubs Association. Skotterne har stadig en finger med i spillet, når stævnet skal arrangeres af International Dragon Association.

”De fleste sejlere, der kommer til Gold Cup stævnet, sejler også i andre klasser af både, og de er nogle af verdens bedste sejlere – både på det professionelle og på amatør niveau. Det er altid spændende at iagttage sejladserne, også netop fordi flere typer sejlere deltager sammen,” siger Isherwood.

Årets Gold Cup har deltagere fra 15 nationer. Deltagerne kommer så langt væk fra som Hong Kong, de Forenede Arabiske Emirater og Rusland. Også mange europæiske lande er repræsenteret inklusiv en stærk flåde af danske både.

Borgmester åbner stævnet

Stævnet åbnes lørdag i den kommende weekend af Helsingørs borgmester Benedikte Kiær.

– Det er fantastisk, at Dragon Gold Cup kommer til Hornbæk og det er en ære igen at få mulighed for at byde Kronprinsen samt Prins Henrik velkommen til Helsingør Kommune. Der er ingen tvivl om at det kongelige besøg gør Hamlet Dragon Gold Cup til noget helt særligt. Kronprinsen og Prins Henrik er begge kendt for deres store interesse for sejlsport. Som partner i Dragon Golden Cup vil vi gøre vores yderste for at sikre, at det ikke kun bliver et godt stævne for både deltagere og publikum, men at de også får et godt ophold i vores kommune, siger Helsingørs borgmester.

Hvis vinden arter sig, kan sejladserne foregå relativ tæt på land, og så vil der være gode muligheder for publikum at følge sejladserne. Så det vil være turen værd, at slå et slag forbi Hornbæk, hvor både butikker og restauranter har forlænget sommersæsonen i anledning af den internationale kapsejlads.

”Stævnet er et samarbejde mellem Hornbæk Bådeklub, Kongelig Dansk Yachtklub og Hellerup Sejlklub, hvor de sidste to klubber har ansvar for det sportslige på vandet. Og med livstilsuniverset Ilse Jacobsen Hornbæk som hovedsponsor og partnerne Sport Event Denmark, Helsingør Kommune og Autohuset Hørsholm samt en lang række velvillige sponsorer, glæder vi os til mange spændende sejladser,” siger Julian Isherwood.

Ilse Jacobsen, der er grundlægger og kreativ direktør i Ilse Jacobsen Hornbæk, glæder sig over at være hovedsponsor på Dragon Gold Cup.

– Jeg er stolt af at være hovedsponsor på dette års store event, der er med til at sætte Hornbæk på verdenskortet. Jeg valgte at støtte Dragon Gold Cup 2016, dels for at sikre, at eventen blev afholdt i Hornbæk, og dels fordi livsstilen forbundet med dragesejlads harmonerer fint med mit livsstilsbrand og min grundlæggende kærlighed for havet, siger Ilse Jacobsen, der er født og opvokset i Hornbæk