EM i herrehåndbold 2014

12.-26. januar, Herning, Aarhus, Aalborg, Brøndby

Over 2,2 millioner danskere fulgte EM-finalen i håndbold og sammen med den uforlignelige tilskueropbakning, de 1200 frivillige og værtsbyerne blev EM til en stor håndboldfest.

Både på tribunerne og foran fjernsynet har hele håndbold-Danmark vist massiv interesse for EM-slutrunden, der på begge fronter har sat rekorder. Som det ses af tallene nederst, så er der de seneste to uger sat rekorder for tv-forbruget hos seerne på TV 2, og det vækker naturligvis begejstring hos tv-stationen.

Stor ros fra EHF
Og mens håndboldfeberen rasede hjemme i stuerne, var der også været godt besat på tribunerne til EM-kampene. Også her er der ifølge det Europæiske Håndbold Forbund sat rekord.

”Det har været to uger med brillant håndbold på banen og også bag gardinet har håndbolden også været i centrum med en uset entusiasme. Vi kan allerede nu sige, at vi har sat en ny rekord: Vi har haft 316.000 tilskuere set over alle kampene,” sagde EHF’s formand, Jean Brihault til det afsluttende pressemøde søndag, og det er en tilfreds EHF-formand, der i dag forlod Danmark.
”Eventen har været ekstremt velorganiseret,” roser Jean Brihault. ”DHF har været fantastiske værter, organisationen har været meget præcis og samtidig venlig. De frivillige har været hjælpsomme og entusiastiske – de udfylder ikke bare en arbejdsfunktion, de nyder det, og det gør hele forskellen,” fortæller Jean Brihault på EHF’s hjemmeside.

Mesterskabet i tal
Tilskuertal: Billetsalget nåede op på 140.000. Derudover har EHF offentliggjort, at dette EM satte tilskuerrekord med 316.000 tilskuere, når man tager summen af tilskuere til de i alt 47 kampe ved slutrunden.
TV-seere på TV 2: Peak på 2,5 millioner seere ved afslutningen af semifinalen mod Kroatien. Både semifinalen og finalen blev set af over 2,2 millioner i gennemsnit. Overordnet set har Danmarks kampe haft 1,8 millioner seere i gennemsnit. Det svarer til, at være dansker har set EM-håndbold på TV2 i mere end otte timer de seneste to uger, hvilket er rekord ved en EM-slutrunde nogensinde (kilde: TV2).
TV-seere på TV3 Sport1: Gennemsnit 141.000 (TV3 Sport 1 sendte 23 live kampe/13 genudsendelser til og med mellemrunden – alle uden Danmark på banen)
Antal deltagende nationer: 16
Antal gæster i DHF VIP: 13.000
Antal deltagere på small nations seminar: 20
Antal medieakkrediterede: 711
Antal frivillige: 1.200
Antal besøgene i Totalkredit Fanzonen i Herning: 68.000
Antal likes på Håndboldherrerne: 220.000