Herning bliver vært for EM i Triatlon 2017

Alle kan konkurrere mod eliten, når der i juni 2017 er EM i Triatlon i og omkring Herning.

Endnu et internationalt mesterskab rammer Herning, når EM i Triatlon lørdag 10. juni 2017 kommer til byen.

Efter to succesfulde år med triatlon-eventen Challenge Billund-Herning er det lykkedes for arrangørerne, RaceMakers, at hive værtskabet for Triatlon-EM på mellem-distance til Danmark – og til Herning. På mellem-distance skal atleterne gennemføre 1,9 kilometer svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometer løb.

European Championship ChallengeHerning arrangeres af RaceMakers i et samarbejde med European Triathlon Union, Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Denmark og Herning Kommune.

– At holde det officielle EM på mellemdistancen i Danmark er både et privilegium og et tilsagn om et langt og holdbart partnerskab med ETU, sportens øverste organ, og Dansk Triatlon Forbund. Sammen med ChallengeHerning og vores nordiske hold har vi etableret et fantastisk portfolio af events i regionen, siger Zibi Szlufcik, CEO for Challenge-familien.

Samler elite og bredde

Hos RaceMakers ser de frem til udfordringen.

– Ved at slå kræfterne sammen, og bruge de kræfter, der ligger i Challenge-organisationen, sammen med både det Danske og det Europæiske triatlon forbund, Sport Event Denmark og Herning Kommune, får vi mulighed for at skabe et meget større event, end det ellers var muligt, siger Claus Vesterby, event direktør og partner i RaceMakers.

– Vi får med EM muligheden for at trække hele den europæiske elite til Danmark. Og eftersom der er tale om et åbent løb, kan alle stille op ved EM og teste sig mod de allerbedste. Hvis du træner rigtigt og rammer dagen, har alle i teorien mulighed for at komme på podiet, siger Claus Vesterby.

Sport Event Denmark forventer, at muligheden for at konkurrere med eliten vil tiltrække mange triatlon-udøvere.

– Et EM i triatlon kan netop samle elite og bredde. Vi har set det ved andre store, internationale triatlonevents i Danmark, og vi så det meget markant ved VM i halvmaraton tilbage i 2014 i København. Elite og bredde i samme felt skaber en hel unik dynamik, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Borgmester forventer en folkefest

For Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune, er EM i Triatlon en god mulighed for at vise området frem.

– I og omkring Herning er der mange naturskønne områder. De mange deltagere i EM skal svømme i vores dejlige badesø, Fuglsang Sø, og derefter på en cykelrute, hvor vi kan vise nogle af vores naturperler frem for både deltagere og tilskuere. Endelig skal de løbe i mål på Torvet midt i Herning. I den forbindelse planlægger vi, i samarbejde med Challenge-organisationen og Sport Event Denmark, at skabe en stor folkefest, hvor alle kan følge deltagerne ude på ruten, og så slutter vi med musik og fest. Jeg er sikker på, at vi får et fantastisk EM, siger Lars Krarup.

Claus Vesterby fortæller, at valget af Herning som værtsby var nemt.

– Det er en ære at få lov til at lave et stort mesterskab i Herning. Der er så meget opbakning og så mange erfaringer fra store mesterskaber at trække på, at vi aldrig var i tvivl, siger Claus Vesterby.

Zibi Szlufcik er enig.

– De fantastiske og imødekommende mennesker i Danmark, værterne i Herning Kommune, og den enestående natur, giver de perfekte rammer for en verdensklasse-event, siger Zibi Szlufcik.

DTF: Fantastisk mulighed

Hos Dansk Triatlon Forbund ser man frem til endnu et stort stævne på dansk grund. I år har Danmark allerede været vært for EM i duatlon (løb/cykel/løb) og i august afholder Fredericia Nordisk Mesterskab på kortdistance triatlon.

– Dansk Triatlon Forbund ser internationale mesterskaber på dansk grund som en fantastisk mulighed for at vise danskerne triatlon-sportens mangfoldighed. Vi glæder os til EM på den populære middeldistance, med altid aktive Herning som værtsby og RaceMakers som stævnearrangører, godt hjulet af de lokale triatlon-foreninger, udtaler Morten Fenger, direktør i Dansk Triatlon Forbund.

– I 2018 forsætter vi stimen – denne gang med VM multisportsfestival afholdt på Fyn. Kendetegnet ved alle disse internationale mesterskaber på dansk grund er, at vi har delt fokus. Det første er at vise, hvor stærk den danske elite er på den internationale scene. Det andet at sikre, at vores AgeGroup-deltagere har en god oplevelse af mesterskaberne – for kun herigennem kan vi lykkedes med at sprede budskabet om danskernes nye folkesport – Triatlon, siger Morten Fenger.

Atleter fra 31 forskellige nationer deltog i dette års EM og forventningerne til 2017 er endnu større.

Interesserede, der har lyst til at kaste sig ud i de 1,9 kilometer svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometer løb, kan tilmelde sig fra tirsdag 28. juni, hvor billetsalget starter på Challenge Denmarks hjemmeside. www.challengedenmark.dk

Herning og mesterskaberne

Det er langt fra første gang Herning er vært for store internationale mesterskaber.Blandt de mange succesfulde arrangementer, som Herning i samarbejde med Sport Event Denmark og forbund har afviklet, er:

VM I Kvindehåndbold (2015), EM i Herrehåndbold (2014), EM i Svømning (2013), EM i Volleyball (2013), EM i Dressur, Springning og Paradressur (2013), EM i Bordtennis (2012), to etaper af Giro d’Italia (2012), U21-EM i fodbold (2011), EM i Kvindehåndbold (2010) og VM i Brydning (2009).

Også de kommende år vil byde på store arrangementer, blandt andet A-VM i Ishockey i maj 2018.