Horsens på 2 hjul

Find cykler, rulleskøjter, løbehjul og skateboards frem. Horsens varmer op til en weekend med Speedway Grand Prix, Motorcykel Festival og UCI cykelløb.

Horsens inviterer til fire dage med fokus på især de tohjulede køretøjer, men også lidt på de firehjulede. Fra torsdag den 9. juni til søndag den 12. juni er der aktiviteter, kreative workshops, opvisninger, udstillinger og koncerter på Rådhustorvet og i KUBEN på Søndergade. Anledningen er, at denne weekend både byder på Kjærgaard Danish FIM Speedway Grand Prix, Horsens State Prison Motorcycle Festival og UCI cykelløbet Grand Prix HorsensPosten.

Horsens Kommunes Kulturafdeling er tovholder på temaweekenden i midtbyen, som en række lokale og en enkelt national samarbejdspartner støtter op om.”Vi vil gerne markere, at byen er vært for tre store arrangementer i den weekend, og det er oplagt at sætte fokus på de to-hjulede køretøjer med en optakt i byen under navnet ’Horsens på 2 hjul’, siger projektkoordinator Iben Høgh Grøftehauge fra Kulturafdelingen, og fortsætter ”Det er et fantastisk projekt, og der er stor opbakning fra både de tre arrangementer i weekenden og byens detailhandel i form af CityHorsens & Bytorvet samt Sport Event Danmark, som også støtter projektet. Det er skønt, når flere har lyst til at lege med”.

Hjul på programmet

De tre arrangementer byder på hver deres program, men de byder alle sammen også ind til programmet i midtbyen.

Motorcykelfestivalen leverer fredagens musikalske hovednavn på Søndergade i form af Kings of Rock, mens KulisseLageret/Musikstedet sørger for, at der også bliver optrædener fra lokale kunstnere. Fredagen byder også på den officielle nummertrækning til Kjærgaard Danish FIM Speedway Grand Prix i KUBEN. Lørdag får børnefamilierne mulighed for at krydre lørdagsshoppeturen på Søndergade med race med fjernstyrede biler med Legekæden, MC-optog og et kreativt værksted.

De utålmodige kan allerede tyvstarte torsdag eftermiddag, der står i børn og unges tegn på Rådhustorvet. Her kan man bl.a. møde den superdygtige skater Rene Villumsen og AJ Scooters, der inviterer til workshop, hvor man kan lære seje tricks på skateboards og løbehjul. Trial Action, bl.a. kendt fra ’Danmark har talent’, viser fede tricks på trial bikes, og den lokale kreative ildsjæl Lisbeth Ivanhoe hjælper med at pimpe cykler, trehjulede, løbehjul, barnevogne. Dyste i 500 m. på tid med Horsens Amatør Cykelklub og meget mere.

Horsens på 2 hjul er et samarbejdsprojekt mellem Horsens Kommune, Kjærgaard Danish Speedway Grand Prix, Horsens State Prison Motorcycle Festival, GP HorsensPosten, Kulisselageret/Musikstedet, Bytorv Horsens og City Horsens. Projektet er støttet af Sport Event Denmark.